До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Jellyfish: що таке стрижка-медуза та чому її люблять і ненавидять водночас

Jellyfish, або "Медуза" — багатошарова стрижка, яка стала шалено популярною в TikTok, та викликає найбільше суперечок.

Якщо ви бачили Jellyfish хоча б раз, то вже не забудете. Це саме той випадок, коли фраза "важко забути" дійсно доречна. Стрижку-медузу найяскравіше продемонструвала Ніколь Кідман в недавньому зніманні для iD Magazine. Тоді на одному з кадрів актрису зафільмували з ножицями в руках. І це справді дає якнайповніше уявлення про стрижку: коротко спереду, довго ззаду.

За зачіску Ніколь відповідав нью-йоркський стиліст мексиканського походження Евані Фраусто, серед зіркових клієнток якого – Кендалл Дженнер та Белла Гадід, а в портфоліо – кампанії Fenty Beauty, MAC, Nike, Glossier.

Реклама
@dear.tina I finally remembered to do a hair360 before my hair got too oily

Стрижка буквально імітує форму медузи з двома різко визначеними шарами. Перший, зовнішній шар рівномірно зрізають до середини вуха. Другий, внутрішній шар, може бути наскільки завгодно довгим або коротким. Усе це має вигляд стрижки "горщик", з-під якої стирчать пасма. Щось опис звучить страшнувато. Виглад куди кращий, правда.

Але ми розуміємо, що шарам зовсім не обов'язково бути гіперболізованими. Вони можуть відрізнятися за довжиною незначно. Така стрижка буде більше наближена до mullet, але все одно збереже свою "медузячу" сутність.

Поза сумнівами, це не та стрижка, з якою можна лишитися непоміченим. Тож тут, як і з правилами дорожнього руху: "Не впевнений – не обганяй". Але завжди залишається план В: зрівняти все волосся до довжини безпечного та компліментарного бобу.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.