До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Детокс шкіри голови: все, що потрібно знати про процедуру

Детокс шкіри голови — один з найкращих способів подбати про здоров'я волосся, окрім регулярного використання засобів, що підходять для його структури та типу шкіри. Останнім часом соцмережі заполонили ASMR-відео з масажем шкіри голови та повільним миттям волосся. Виявляється, ці детокс-процедури не лише естетично приємні та допомагають розслабитися, але й можуть зміцнити волосся, позбавити шкіру свербежу або будь-якої іншої нагальної проблеми. Vogue спитав про особливості процедури у експертів.

Реклама


Що таке детокс шкіри голови?

За визначенням лікарки-трихологині Бріджит Гілл, детокс шкіри голови — це процедура, яка забезпечує догляд за шкірою для покращення її здоров'я. За словами Гілл, ця форма детоксикації "регулює клітинний обмін, зменшує запалення, балансує виділення шкірного сала і стимулює кровообіг", щоб забезпечити здорову шкіру голови людям і з волоссям, і без нього. Джанін Люк, дерматологиня і професорка кафедри дерматології Університету здоров'я Лома Лінда, додає, що детокс шкіри голови — це очищення і відлущування відмерлих клітин за допомогою масажу. Якщо періодично проводити детокс на додаток до звичайного миття голови, можна відчути багато переваг.


Користь процедури

"Регулярне проведення детоксу шкіри голови (в ідеалі — раз на місяць) допомагає підтримувати здоров'я волосяних цибулин, що своєю чергою сприяє нормальному циклу росту локонів", — каже Люк. "Якщо ви коли-небудь робили пілінг, то знаєте, що він стимулює кровообіг і видаляє забруднення, які можуть закорковувати пори. "Детокс шкіри голови працює майже так само, — додає Гілл. — Він видаляє залишки стайлінгових засобів і ороговілі частинки шкіри, а це дозволяє доглядовим продуктам краще всотуватись і живити волосяні фолікули".


Кому підходить детокс?

Процедура підходить всім, особливо власникам та власницям густого, товстого, кучерявого волосся та жирної шкіри голови. "Будь-яка людина, яка використовує будь-який засіб для догляду за шкірою голови або укладання волосся, є кандидатом на проведення ритуалу детоксу шкіри голови". Люк каже, що легке лущення, свербіж або видиме накопичення стайлінгових засобів — основні ознаки того, що шкірі потрібен детокс. Але є й інший бік — ці ж ознаки, на думку Гілл, можуть бути симптомами алергічних реакцій або грибкових інфекцій, а тому консультація трихолога перед процедурою не завадить. Також людям з чутливою шкірою Гілл рекомендує проводити детокс шкіри голови не частіше двох разів на рік, щоб не спровокувати зневоднення, подразнення або запалення. Крім того, Гілл каже, що недоліків майже немає, якщо процедуру проводить трихолог або салонний експерт. Ті, хто має будь-які медичні захворювання шкіри голови, нещодавно робив процедури відновлення волосся, хімічне випрямлення або просто має чутливу шкіру, також повинні діяти з обережністю, каже вона, оскільки детокс шкіри голови може викликати надмірну чутливість. Найкраще проконсультуватися з дерматологом, щоб з'ясувати, чи підійде вам цей метод лікування.


Детокс в домашніх умовах

Домашній догляд може виявитися не таким ефективним, як салонний, але у фахівців є декілька порад. Люк каже, що варто підібрати очищувальний шампунь з такими інгредієнтами, як активоване вугілля, яблучний оцет і відлущувальні кислоти — саліцилова або альфа-гідроксикислоти. Шампунь з деревним вугіллям та кокосовою олією Briogeo та сироватка-ексфоліант для сухої шкіри голови Verb — продукти, які вона радить спробувати. А ще можна тримати на поличці шампунь, який бореться з жорсткою водою та нейтралізує часточки металу, що осіли на волоссі, як-от L'Oreal Metal Detox.


Салонний детокс

Найкраще проводити детокс шкіри голови в салоні або в кабінеті лікаря. Фахівець, в залежності він ваших проблем та очікувань, підбере індивідуальні олії або маски з відлущувальними властивостями. Далі відбувається розпарювання і масаж шкіри голови з очищувальним засобом і шампунем. Останній етап — нанесення сироватки, яка відновлює pH і живить волосся та шкіру. Люк додає, що багато салонів пропонують детокс-процедури для шкіри голови з використанням апарату Hydrafacial Keravive, який буквально всмоктує ороговілі клітини шкіри та накопичені продукти, а після допомагає наситити шкіру поживними речовинами для росту волосся, наприклад пептидами. Але якщо ви обмежені в коштах, Люк радить дотримуватися правильного догляду за волоссям: мити голову шампунем в міру забруднення, робити масаж і звертати увагу на те, як шкіра голови реагує на нові продукти, які ви наносите.

Текст: Audrey Noble

За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.