КУПИТИ КВИТКИ

15 легендарних фільмів, які підтверджують зіркову славу стрижки боб

Стрижка боб – це канон: адже немає зачіски більш популярної. Боб фантастично адаптується до зміни моди та часів, залишаючись завжди актуальним. Ось 15 прикладів того, як стрижку боб увічнили акторки та режисери в шедеврах світового кіно

9 1/2 тижнів, 1986

Героїня Кім Бейсінгер з її солом'яним скуйовдженим бобом захопила серця ще в 80-х. Образ актуальний і донині – завдяки стилістці з зачісок Марі-Анж Ріпка (вона також працювала над образами в "Сімейці Тенебаум" та "Данді на прізвисько Крокодил-2").

Реклама.

Брудні танці, 1987

За кучерями Бебі й не розгледіти, але це він – боб, король всіх часів.

Кримінальне чтиво, 1994

Образ Уми Турман з фільму Тарантіно "Кримінальне чтиво" став настільки популярним, що його обирають навіть на Геловін. Стрілки, чубчик, червона помада, легендарний лак Chanel Rouge Noir – можна надихатися.

Малголленд Драйв, 2001

"Любовну історію в місті мрій" Девіда Лінча про двох жінок не припиняють трактувати з моменту виходу фільму в 2001. Зачіски головних героїнь у виконанні Лори Герінг та Наомі Вотс посіли почесне місце в історії перукарського мистецтва.

Леон Кіллер, 1994

Зачіска 12-річної Матільди з кіно Люка Бессона як і раніше надихає стилістів та знаменитостей, – і поєднання її з чокером досі релевантне.

Дюна, 2024

Флоренс П'ю, яка блискуче втілила образ принцеси Ірулан в фільмі Денні Вільньова в "Дюні", демонструє складний ефектний спосіб стилізувати стрижку боб: прикраса-шолом з бісеру.

"Сам удома", 1990

Зачіска мами Кевіна ніколи не потрапляла до оглядів наймодніших зачісок всіх часів, втім, варто визнати: боб з чубчиком – це блискуче втілення моди 90-х, разом з об'ємним кашеміровим пальто верблюжого кольору та великими золотими сережками. Кріс Коламбус

Вище суспільство, 1956

Аристократичний боб демонструє Грейс Келлі в цьому комедійному мюзиклі, де були зайняті Бінг Кросбі та Френк Синатра. Фільм вийшов в тому ж році, в якому Грейс Келлі стала княгинею Реньє.

Основний інстинкт, 1992

В найзнаменитішій еротичній сцені всіх часів героїня Шерон Стоун має зібрану в жмуток зачіску, але решта сцен – омаж перукарському мистецтву у виконанні "оскарівського" візажиста та перукаря канадійського походження Поля Леблана (це він вигадав знамениті коси принцеси Леї для саги "Зоряні війни").

Фото: Getty

Париж, Техас, 1984

Об'ємний bubble bob Настасьї Кінскі з драми Віма Вендерса переживає ренесанс 40 років по тому. Ось приклад.

Труднощі перекладу, 2004

Романтична драма Софії Копполи про двох одиноких людей, що залишились наодинці з собою в незнайомому Токіо, – чиста візуальна радість. Не лише завдяки видам на нічний Токіо, а ще й завдяки образам Шарлотти, яку щемко втілила на екрані Скарлетт Йоганссон. Її рожевий боб-перука магічним чином втілює екзотику, зворушливість та крихкість примарного життя іноземців в Токіо.

Бонні і Клайд, 1967

Історія, що балансує між кримінальною драмою та road movie, стала початком нової ери в голлівудському кіно. А образ головної героїні у виконанні Фей Данавей натякає, що варто спробувати носити боб з беретом. Принаймні, восени.

Родина Тененбаумів, 2001

Невимовна насолода дивитися на Гвінет Пелтроу часів до-Goop. Пасмо, яке тримає приколка зі стразами, та бездоганно рівний зріз волосся – фірмова ознака буржуазного бобу в дусі "тиха розкіш". Вес Андерсон знається на всьому, що потім назвуть iconic.

Обличчя зі шрамом, 1983

Мішель Пфайффер втілювала стиль mob wife задовго то того, як це стало мейнстрімом. Золотавий блонд, чубчик, підкручені в середину кінчики волосся – ключі до образу розкішної дружини гангстера.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.