До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найкращих зачісок героїнь серіалів усіх часів

Згадуємо найяскравіші зачіски героїнь серіалів усіх часів.

Іноді зачіска героїні може сказати про персонажку більше, ніж вся роль: як, наприклад, бездоганне укладання "степфордської дружини" у виконанні ДжинніферГудвін в серіалі "Чому жінки вбивають" або волосся-броня, за яким ховається героїня Ніколь Кідман у серіалі "Велика маленька брехня" (нагадаємо, вона транслює назовні, що в неї щасливий успішний шлюб, а сама потерпає від домашнього насильства). Згадуємо найяскравіші зачіски героїнь з найвідоміших серіалів усіх часів.

Реклама

ДейнерісТаргарієн, "Гра престолів"

Кевін Александер – славетний дизайнер зачісок, і саме він вигадав зачіску Дейнеріс (та інших героїв і героїнь "Гри престолів"). Конструкції на голові Дейнеріс – складні й архітектурні, подібні творам мистецтва. Це перуки: після дня знімань зі спецефектами, коли щось димить, волосся стає попелясто-сивим. Перуки коштують близько семи тисяч доларів кожна (й тут чимало залежить від довжини) та виготовлені з натурального волосся.

Селеста Райт, "Велика маленька брехня"

Саме Селеста була тією жінкою, що тримається на людях, поки в її власному будинку, за зачиненими дверима, відбувається насилля. Селеста транслює добробут і бездоганність, як і її зачіска. Вона дещо штучна, але це не помилка, а задум стилістки Мішель Селії, володарки Еммі. Це дуже відома перукарка, яка працювала, зокрема, в "Декстері", "Голодних іграх", "Американській історії жахів".

Королева Шарлотта, "Бріджертони"

Над б’юті-образами серіалу про Лондон епохи Регентства працювала команда на чолі зі стилістом з питань макіяжу і зачісок Марком Пілчером (він 15 років працював у театрі Вест-Енду ) і Клер Метьюз. Марк Пілчер каже: "Коли я вивчав інформацію про королеву Шарлотту, то з’ясував, що вона африканського походження, і це дало мені набагато більше можливостей для створення її б’юті-образів. Я використовував силуети того періоду, але зміг застосувати пасма, коси й стилі з афротекстурою з огляду на контекст. Гігантське афроукладання було у формі перуки Гейнсборо, але схоже на зачіску Бейонсе в ролі Фоксі Клеопатри у стрічці "Голдмембер" (2002)".

Рейчел, "Друзі"

"Стрижка як у Рейчел", пишна й об’ємна зачіска з пасмами-пір’ям, як у Дженніфер Еністон в 90-х, була (і досі залишається) головним референсом в перукарнях.

Об'ємна, недбала, з пасмами різної довжини, ця зачіска уособлювала характер героїні Дженніфер Еністон: імпульсивної, кумедної Рейчел. Цікаво, що стрижка повернулася одночасно із серіалом Friends: TheReunion; за даними косметичного ритейлераJustMyLook попит на "зачіску Рейчел" виріс на 179%, а Селена Гомес і Белла Гадід приміряли варіації "стрижки Рейчел". Варіації стрижки Рейчел Sachel (ShaggyRachel) та Brachel(нашарування "пір'я" з 90-х, та об'ємний чубчик з 60-х, як у Бріжит Бардо).

Лора Палмер, Твін Пікс

Зачіска героїні культового серіалу "ТвінПікс" Лори Палмер – уособлення невинності: світлий колір, наївні кучері, святкова діадема та ніжний чубчик. Швидко виявляється, що зачіска – така ж омана, як і вигадана репутація Лори, чиє тіло за сюжетом знаходять у пластиковому мішку. ЄйчУейнКукер працював лише над першим епізодом серіалу як стиліст із зачісок, проте образ Лори ввійшов в історію.

Кет Ернандес, "Ейфорія"

Американська акторка та топмодель Барбі Феррейра грає роль дівчини, що розкриває власну сексуальність, працюючи вебкам-моделлю. Героїня Кет Ернандес – одна з найпопулярніших в серіалі "Ейфорія", а її зачіска, сміливий боб, ілюструє дорослішання та нові грані чуттєвості.

Сексуальне виховання

Емма Маккей могла би бути майже точною копією Марго Роббі, яку вважають однією з найгарніших жінок планети. Проте її зачіска – розділова між добропорядністю та бунтом, ода гранжеві.

Відросле коріння, жовтуватий блонд і пофарбовані в рожевий кінчики волосся – це красномовна опозиція зачісці (та характеру) Джин Мілберн, безапеляційній та блискучій сексологині, роль якої грає Джилліан Андерсон. До речі, коротка стрижка та матовий блонд останньої – окремий претендент на позицію в цьому топ-10.

Керрі, "Секс і місто"

Здається, це саме Керрі привчила весь світ обожнювати кучеряве волосся. Команда стилістів із зачісок вигадувала дедалі нові укладання для цієї гриви. Іноді додавалося фарбування пасмами, іноді – вдавалися до бобу. Проте довге освітлене волосся, як водоспадом спадає по спині, – це дійсно iconic-стиль.

Джун, Оповідь служниці

Джун у виконанні Елізабет Мосс – одна з найпопулярніших героїнь в історії серіалів. У першому сезоні її зачіски не видно взагалі: вона схована за головним вбранням, яке чимось нагадує шори. Прикрите волосся – це одна з найважливіших тем у боротьбі за права жінок. Так, Іран сколихнувся через смерть 22-річної Махси Аміні, що "неправильно" носила хіджаб: її забили до смерті представники поліції моралі.

Нагадаємо, хіджаб-революція спалахнула восени 2022-го, але дозрівала довгі 43 роки, від утворення злочинного режиму аятоли, який відібрав в іранських жінок права й свободи.

Естер, "Неортодоксальна"

Коротке волосся Естер, яку в серіалі "Неортодоксальна" зіграла ШираХаас, – це більше ніж просто зачіска: це короткий нарис культурної прірви між сучасним суспільством та релігійними спільнотами. Заміжні жінки в ортодоксальних юдеїв не мають права показувати волосся: натомість вони носять перуки, а голови їм голять – це частина весільного ритуалу.

Естер тікає з Н'ю-Йорка від чоловіка та релігійної громади в Берлін та відмовляється від перуки. У сцені, що зафіксувала цей момент, – жодного бунту, лише кроки назустріч собі та пізнання себе нової, вільної.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.