До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі парфуми, які продовжують літо

Найкращі літні парфуми переносять у яскраву подорож – і для цього не треба навіть виходити з дому. Вибираємо парфуми, що продовжують літо

Фото: Fernando Gomez

Парфумери розуміють, що аромат здатен викликати спогади або думки про місця, які ще чекають на нас, отже в нових парфумах літа 2022 року вони використали ці знання. Замість за замовчуванням використовувати стандартні сезонні профілі запахів, творці нішевих і дизайнерських брендів наче взяли із собою в подорож свою аудиторію. Зібрані аромати обов’язково об’єднані однією спільною ознакою – усі вони намагаються вловити дух радісних переживань і насичених подіями історичних періодів.

Реклама

Кожен новий аромат пропонує екскурсію, і незалежно від того, чи повертає він власника в минуле до королівських дворів Франції XVIII століття або до розкішних готелів 1960-х, він насичує подорож подіями. Одне сприскування – і ви стоїте під північним сяйвом у норвезькому фіорді; інше – бавитеся на оповитих сонцем пляжах Малібу. Наче скарбнички з найкращими літніми спогадами, ці аромати дарують оптимізм, надихають і спонукають бути щасливими – справжній квиток до раю.

Parfums de Marly Haltane

Для дворян XVIII століття французьке рококо було вершиною гламуру. Екстравагантна мода стала частиною буденного життя, як і розкішні аромати. Джерелом натхнення для останнього парфуму від Parfums de Marly Haltan слугували аристократи тієї епохи та їхня відданість безумовній естетиці. Бездоганне поєднання деревини, шкіри й агарового дерева звучить задумливо. Водночас це дослідження контрастів містить усі відтінки вишуканого, від спецій шафрану до несподіваної солодкості праліне, що робить його гідним вибором для денді минулого, теперішнього та майбутнього.

Парфумована вода-спрей Parfums de Marly Haltane
Ex Nihilo Lust in Paradise Riviera, лімітована версія

У 2019 році Ex Nihilo представив блискучий Lust in Paradise – подорож пишним садом, побудовану навколо півонії та рожевого перцю. Аромат і відповідна концепція залишаються свіжими та не втрачають актуальності, але 2022 рік потребував реміксу. Парфумерка Луїза Тернер переглянула свою оригінальну композицію для нової версії Riviera й вивела ноту бергамоту на перший план і посилила тропічні елементи, як-от квітка тіаре та тубероза. Аромат лімітованої серії, як і раніше, переносить власника в ідилічне середовище, але загальне відчуття тепліше й навіть привабливіше.

Парфумована вода Ex Nihilo In Paradise Riviera
Dior Eden-Roc

Щодо вишуканого відпочинку: мало хто здатен конкурувати з Hôtel du Cap-Eden-Roc, коли йдеться про гламур. Ця чарівна локація на Французькій Рив’єрі з 1870 року приймає світил мистецтва, бізнесу, кіно та літератури. Усі, від Ф. Скотта Фіцджеральда до Пабло Пікассо та Елізабет Тейлор, відвідали найвідоміший курорт Антиб, тож, природно, що Крістіан Діор проводив там чимало часу. Подорож до улюбленого ретриту А-списку, безумовно, коштує непомірних грошей, але парфумер Франсуа Демаші втілив цей досвід у новітньому випуску La Collection Privée від Dior. Eden Roc — ода морському повітрю й захопливим дням, проведеним на сонці. Його поєднання білих квітів, цитрусових і морських нот здатне скрасити навіть найпохмуріший день і, звісно, ідеально пасуватиме для теплих літніх вечорів.

Аромат Dior Eden-Roc
Mizensir Blue Gin

Щоб створити свій останній аромат, майстер-парфумер Альберто Морільяс відчинив шафу з алкогольними напоями. Blue Gin, його пікантне творіння для власного бренду Mizensir, черпає натхнення в джині та тих упізнаваних інгредієнтах, що забезпечують його неповторний смак. Працюючи з ялівцем й ожиною, Морільяс відтворює бадьорий аромат напою, а потім додає кілька блискучих компонентів наостанок. Такі ноти, як мандарин і сичуанський перець, надають солодкості та пряності, що дає змогу аромату досліджувати несподівані території та привертати увагу навіть непитущих.

Парфумована вода Mizensir Blue Gin
Juliette Has a Gun Magnolia Bliss

Бренд Романо Річчі залишається зухвалим, та водночас не боїться досліджувати традиційне. Juliette Has a Gun відомий сміливими експериментами, як-от використання хімічної сполуки Cétalox для створення на її основі цілого аромату Not A Perfume 2010 року. Magnolia Bliss приваблює публіку нотами петитгрейна, півонії та фрезії, що увиразнюють основну квітку, цвіт магнолії. Кошик літніх продуктів, де гармонійно сусідять нектарини, сливи, імбир і лимон, додає привабливості, як і синтетичний мускус, амброксан. Можливо, все звучить просто, але ця комбінація має достатньо виразності, щоб відчувати себе на фруктовому ринку.

Парфумована вода Juliette Has a Gun Magnolia Bliss
Off-White Paperwork

Одним з останніх проєктів креативного директора Off-White Вірджила Абло було створення колекції краси, яка б відповідала його провідним розробкам. Цей асортимент дістав назву Paperwork і призначений для заохочення до самовираження. Завдяки численним лакам для нігтів і насиченим кольорами пігментним стікам ця лінійка здатна захопити безліччю принад. Втім, аромати, що їх створив Абло разом з парфумерами Джеромом Епінеттом, Сідоні Ланкассьор і Алексісом Дадьє, — це щось особливе. Кожен присвячений окремому мотиву. № 1 зосереджений на солоному ароматі піску, якому контрастують ветивер і теплі пачулі. № 2 пропонує деревні ноти та унісекс-варіант імбиру, тоді як № 3 представляє Off-White-версію розкішної дамаської троянди. Четвертий і останній — це насичена суміш лаванди й евкаліпта, покликана повернути затишні ноти в нове річище.

Аромат Off-White Solution № 1
Montale Blue Matcha

Багатьом з нас добре відомий зелений порошок матча, що регулярно застосовується в кулінарії, але його двоюрідний брат опинився в центрі уваги Blue Matcha від Montale. Зелений матча походить від рослини Camellia Sinesis, а варіант індиго виготовляється з квіток горошку-метелика, що поширений у багатьох країнах Південно-Східної Азії. З першим розпиленням ароматні переливи мате опиняються в центрі уваги, але з плином часу на перший план виходять темніші грані аромату. Ноти тютюнового листя, кедрового дерева та шкіри огортають димчастою та привабливою поволокою.

Аромат Montale Paris Blue Matcha
Jennifer Meyer Eau de Parfum

Вишукані ювелірні вироби ручної роботи Дженніфер Меєр завжди вирізнялися невимушеністю, отже й не дивно, що її дебютний аромат має схожий вайб. Однойменна парфумована вода Meyer — це легкість і простота життя Південної Каліфорнії. Навіяний дитинством Меєр у Малібу та її спогадами про пляжне життя, цей аромат є привабливою сумішшю ягід і квітів. Фруктові ноти, серед яких інжир, полуниця й кокосова вода, поєднуються з м’якими відтінками сандалового дерева та кришталевого мускусу. Настрій оптимістичний, бадьорий і, найголовніше, легкий. Мінімалістичний білий флакон віддзеркалює простоту естетики Маєр. Здається, аромат створений для того, щоб стати фаворитом її відданих зіркових клієнток, як-от Гейлі Бібер і Кейт Гадсон.

Парфумована вода Jennifer Meyer
Vintner’s Daughter Understory Perfume Oil

Бренд засобів для догляду за шкірою Vintner's Daughter є одним із золотих стандартів чистої краси. Компанія здобула популярність і повагу мільйонів за відповідальні джерела інгредієнтів і стале виробництво. Активна ботанічна сироватка й активна лікувальна есенція Vintner's Daughter відзначені безліччю нагород і стали культовою класикою. У своєму дебютному парфумі Understory засновник Ейпріл Гаргіуло прагнув перенести ці принципи в нову категорію з ароматом на основі олії, що є натуральним, веганським і виготовляється невеликими партіями, щоб мінімізувати відходи. Парфумер Лорето Ремзінг хотів увиразнити взаємозв’язок і гармонію рослинного світу та створив соковитий зелений аромат, що буквально огортає свіжістю. Understory досліджує зв’язок між людиною та природою через такі ноти, як жасмин, червоне дерево, унікальне поєднання хвойних дерев, лаврового моху та фіалки.

Парфумована олія Vintner's Daughter Understory
Memo Paris Flåm

Те, що ви зібралися у відпустку, зовсім не означає, що ви прямуєте на пляж. Норвезькі фіорди Флома та неймовірно мальовнича Фломсбана – напрямок, що залишає незабутні спогади. Не можете забронювати рейс? Захопливий Flåm від Memo Paris — це данина північному сяйву, що запалює небо Флома із середини вересня до квітня. Завдяки чітким нотам шавлії, жасмину самбак і гіркого апельсина він дарує відчуття занурення в природу; біла амбра, білий мускус і боби тонка додають глибини й таємничості, що змусить вас знову й знову повернутися за цими враженнями.

Парфумована вода Memo Paris Flåm
Acqua di Parma Colonia C.L.U.B.

Ми завжди прагнемо ділитися найкращими моментами, а шипучий Colonia CLUB від Acqua di Parma – це якраз про радість дружби. Ефірна суміш бергамоту, рожевого перцю та лимона втілює в собі весь блиск шампанського, але з ботанічним звучанням. Кедр і розмарин додають зелених відтінків, завдяки чому враження нагадують прогулянку садом ароматних трав з найкращими друзями поруч.

Одеколон Acqua di Parma Colonia CLUB
Maison Crivelli Citrus Batikanga

Спогади про тропічні сади та пишні фрукти народжує соковитий Citrus Batikanga від Maison Crivelli. Створений зусиллями парфумера Бертрана Дюшофура, автора таких культових ароматів, як Fahrenheit від Dior і численних гітів марки Comme des Garçons, цей аромат здається майже класичним, але суміш апельсинового бігараду, перцю чилі та імбиру аж ніяк не традиційна. З нотами на протилежних кінцях спектра аромат рухається від свіжого до пряного й назад, перш ніж перейти до деревного шлейфу, де домінують кедр і мирра.

Аромат Maison Crivelli Citrus Batikanga
Penhaligon’s Sports Car Club

Перегони, можливо, не перший вид спорту, що спадає на думку, коли ви думаєте про парфуми, але останній лімітований випуск Penhalingon — це саме потреба у швидкості. Sports Car Club — це подорож уздовж кипарисів та евкаліптів до соснового лісу. Не чекайте жодного запаху, пов’язаного зі швидкими автомобілями, — на щастя, тут немає горілої гуми, бензину й освіжувача повітря — це елегантна екскурсія з атмосферою, яка більше схожа на Гран-прі Монако, ніж на Indy 500. Чарівно упакований впізнаваний флакон з крихітним прапорцем у біло-чорний картатий візерунок — це подорож, яка змусить інших піти услід за вашим солодким ароматом.

Парфумована вода Penhaligon's Sports Car Club
Ramon Monegal FlowerPower Ibiza

Нічне життя Ібіци недарма вважається взірцем яскравих тусовок. Іспанський острів, відомий своїми численними клубами й концертами, давно став обов’язковим до відвідування для поціновувачів нічної музики. Щоб віддати шану цій унікальній культурі, парфумер Рамон Монегаль здійснив подорож у минуле. Його #Flowerpower — це данина контркультурі 1960-х та її богемній сутності вільного кохання. Викликаючи психоделію, створюючи запахи, яких немає в природі, Monegal використовує гарденію, півонію та берландієру лірату, або квітку шоколаду, щоб створити соковитий уявний цвіт. Фантастична нота поєднується з п’янкими інгредієнтами, як-от сандал, праліне, пачулі та абсент, щоб ваша вечірка тривала довго.

Аромат Ramon Monegal Flower Power Ibiza

Текст: Janelle Okwodu
За матеріалами vogue.com

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.