До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Головна новина сезону осінь-зима 2024: компактна пудра повертається

Головна новина сезону осінь-зима 2024: компактна пудра повертається.

Велике повернення пудри неочікувано трапилось не на beauty-івенті, а на спортивній події — на Олімпіаді 2024 в Парижі, коли американська гімнастка Сімона Байлз потрапила в об’єктив фотографів, підправляючи макіяж з набором Fenty Beauty Invisimatte Instant Setting + Blotting Powder.

Реклама
Фото: Getty

Таким самим Ріанна підправляла свій макіяж під час виступу в перерві Суперкубку. Відтоді матова шкіра змагається в популярності з "глазурованою". Оскільки осінь наближається, то цілком ймовірно, матові покриття вирвуться вперед у цьому змаганні.

Тільки в серпні Prada Beauty, Tom Ford Beauty і Tower 28 випустили нові компактні пудри. У травні її випустив YSL Beauty, а торік — Guerlain.

Parure Gold Skin Control, Guerlain

Тож що криється за таким швидким і раптовим зростанням популярності пудри для обличчя? Насправді, повернення до матової шкіри було неминучим. Минуло два роки відтоді як Гейлі Бібер запустила свій бренд Rhode Skin, який ввів поняття "глазурована шкіра" наші beauty-словники. З тих пір волога "вазелінова" шкіра стала домінуючою тенденцією, а на ринку з’явилося безліч засобів, які допомагали досягти ефекту glazed doughnut.

Але, природно, маятник тренду мав хильнутися в інший бік. За даними Google Trends, "матовий макіяж" шукали в США вдвічі частіше, ніж "сяйливий (dewy) макіяж" протягом минулого року.

"Останні компактні та запечені пудри, є великим кроком уперед у порівнянні з тими, які ми знали раніше", — запевняє Крупа Кестлайн, хімікиня-косметикиня та косметична директорка KKT Labs. Вона додає, що такі бренди, як Rare Beauty, справді досягли успіху у своїх формулах. "Ці пудри надзвичайно тонкі та чудово зливаються зі шкірою, тож вигляд залишається цілком природнім. Вони використовують ультралегкі інгредієнти, які допомагають продукту зберігати стійкість та не відбиватися на одязі.

Ці нові пудри — все одно що BB-крем порівняно з тональною основою: вони не лягають помітним шаром, а лише м’яко розмивають природний тон і текстуру шкіри, не намагаючись повністю їх замаскувати.


Healthy Glow Sheer Powder Les Beiges, Chanel

Навіть ті, хто ще не зовсім готовий прийняти новий "матовий" тренд, все одно можуть додати пудру у свою косметичку. "Тенденції приходять і минають, але кожному потрібна пудра з гарними фіксувальними якостями. Я впевнена, що у всесвіті макіяжу є місце як для матових, так і для сяйливих продуктів", — каже відома візажистка Кеті Джейн Гьюз, яка співпрацює з Tower28 над випуском пудри GetSet. "Певні ділянки, як-от під носом або під очима, не мають бути занадто глянсовими, а пудра для фіксації ідеально підходить для матування цих зон". Вона каже, що пудра може навіть додати яскравості відблискам: "Нанесення пудри навколо рота або під щоками також може підкреслити яскраві відблиски на інших частинах обличчя, зробивши їх помітнішими".

Dior Backstage Face & Body Powder-No-Powder

Що відрізняє ці нові формули від більш традиційних пресованих пудр, так це те, що вони більш тонкі, пластичніші та загалом більш природні. "Люди боялися пудри в минулому, тому що вона була надто щільною", — каже візажист Хунг Ваннго за лаштунками показу Oscar de la Renta, де на моделях використовувалася нова формула Rare Beauty (Ваннго — давній візажист Селени Гомес). "Я люблю сяйливу здорову шкіру, — зауважив він. — Але певні ділянки шкіри потрібно контролювати".

Відомий візажист Шон Гарріс, який працював із Бейонсе, погоджується, додаючи, що існує тонка межа між сяйливою та жирною, що тоне в себумі, шкірою. "Особливо під час літньої спеки важливо створити оксамитове матове покриття, яке подарує свіжий вигляд", — каже він.

Компактна пудра Prisme Libre, Givenchy

Візажисти, здається, не єдині, хто схвалює новий старий тренд. У квітні Hourglass випустили пудру Vanish Airbrush Pressed Powder; покупці розмели її за 72 години. І згідно з Google Trends, "компактна пудра" зараз у топі пошуків вперше з 2004 року, коли почалися ці дослідження

Варто зазначити, що багато нових формул, як-от Rare Beauty, Too Faced і Fenty Beauty, не містять тальку. "Вибір пудри без тальку може бути гарною ідеєю, особливо якщо ви стурбовані потенційними ризиками для здоров’я, пов’язаними з тальком, — пояснює Кестлайн. — У варіантах без тальку часто використовуються такі інгредієнти, як слюда, кремнезем або кукурудзяний крохмаль, які можуть забезпечити гладку поверхню". Зважаючи на це, хімік-косметик Джинджер Кінг зазначає, що пудри без тальку — дорожчі, адже тальк — дешевий інгредієнт.

Візажисти використовують пудру не лише для контролю блиску. "Я люблю використовувати компактну пудру для зворотного контурування, наносячи її під контуром, щоб додати об’єму, — каже візажистка Кеті Джейн Гьюз. — Якщо потрібно гарно розтушувати кремові тіні, можна змішати їх з компактною пудрою — справа піде легше". Вона також використовує пудру замість праймера для тіней. Крім того, є старі добрі трюки: "Я використовую трохи пудри, щоб зберегти помаду чи блиск і щоб приглушити тон надто пігментованих кремових рум’ян".

Спосіб нанесення пудри має значення — велика кількість може призвести до тьмяного покриття. Ось чому Гарріс рекомендує наносити пудру м’яким пухнастим пензликом. Він також наголошує на правильному догляді за шкірою. "Використовуйте зволожувальний крем і закінчіть розбризкуванням, щоб зберегти шкіру збалансованою", — каже професіонал. Створивши основу, припудріться.

Пудра підходить для будь-якої шкіри та будь-якого віку, не осідаючи у мікрозморшках і не приглушаючи природного сяйва шкіри. "Я працюю з клієнтками від 16 до понад 60 років, — каже Ваннго. — Джуліанні Мур 63, і я все ще припудрюю їй обличчя".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.