До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Додаток Pure: cекс без зобов'язань. Власний досвід

"Після 9 років шлюбу, результатом якого стало розлучення під час війни, я усвідомила, що пропустила той час, коли люди стали знайомитися виключно у додатках. Три тижні я провела у Pure (додатку для пошуку сексуального партнера), спілкувалася та зустрічалася з чоловіками, і от що з цього вийшло". Карина Яковенко розповіла нам про свій досвід у новому світі.

Реклама

Не Tinder

У Pure не потрібні довгі описи, верифікація та навіть фото (їх у вас попросять у приватних повідомленнях ті, кого ви обрали). Ім’я вказувати не обов’язково — лише коротке зазначення власної мети. Як сказав один із моїх нових знайомих, "тут все конкретно".

Спілкування починається з перемовин про можливість та логістику сексу; варіанти можуть бути такі:

  • на один раз — це називається FWB ONS "friends with benefits" ("друзі по сексу") "one night stand" ("побачення на одну ніч")
  • пошук постійного партнера для сексу — FWB ("friends with benefits" на постійній основі).

"Куніметники" та Кінкі

Люди є різні.

"Маю сертифікат з орального сексу (+ купа смайлів з язиком)", — пише чоловік 185/25.

"Куніметник. Треба м’якенька і гарна віртунья, а згодом і шалунья", — чоловік, гетеро, 27 років.

"Колись бас-гітара навчила володіти пальцями, тобі точно сподобається", — пише Володимир, 192/97 та додає: "довідку маю".

"Все життя їм йогурт без ложки", — гетеро, 190. І ще: "Я сховаю всі стільці в світі, щоб ти могла сісти на моє обличчя. Люблю робити масаж".

На думку багатьох чоловіків з Pure, кунілінгус є центром жіночого життя, а вони — чоловіки — мають з нього чемпіонський пояс.

Кінк у людській сексуальності — це використання нетрадиційних сексуальних практик, концепцій або фантазій. У сексуальній поведінці це протиставлення "ванільним" сексуальним звичаям і нахилам.

"Шукаю принцесу, яка знає, що робити з моєю попкою", — чоловік, бі, 30 років, 170 см.

"Є любителі страпона?"

"Fem domination та foot fetish"

"Хочу знайти господиню, якій служитиму. Можу бути побутовим рабом, а саме прибирати оселю, мити посуд, прати, купувати продукти тощо", — пише чоловік 25 років. Я б могла трактувати подібне як бажання перекласти економічну відповідальність за своє життя на плечі жінки, яка може собі дозволити клінера з додатковим функціоналом.

Деякі чоловіки шукають досвідчених жінок, в яких сподіваються перейняти сексуальний досвід, зазвичай вік таких — 19-25 років.

Є й конкретика.

"FWB ONS. З мене локація, випити, смаколики і таксі. Сподіваюсь, в тебе будуть тату", — пише чоловік з параметрами 181/100.

Або такий діалог:

Я: "Привіт. Твоя мета тут?"

Він: "Якісний секс [надсилає два фото зі спортзалу]. Фото члена надсилати?"

Або так:

Він (описує себе як "великий забезпечений жонатий ведмідь): "В тебе зазначено домінування (а в мене дійсно зазначено домінування) — а може, таки ванілька?"

Я (заспокоюю його): "Не переймайся, наручники та батіг я залишу в машині".

"Ведмідь" посміхається емодзі.

Але є і романтика.


"Шле твоїм вустам цілунки вітер, ніч, що сколихнула морем снів, сяйво місячним залите, я тобі з коханням заповів", — чоловік, гетеро, 33 роки, 179 см.

Що, знову ж таки, не гарантує, що вам раптово не надішлють дікпік (фото чи інше зображення пеніса, зазвичай ерегованого, надіслане через інтернет).

Пари

Як гетеросексуальні, так і бісексуальні пари в пошуках дівчини, чоловіка та/або пари для заняття груповим сексом.

Конфігурації можуть бути наступні:

  • ЧЖЧ — чоловік, жінка, чоловік;
  • ЖЧЖ — жінка, чоловік, жінка.

Пара бісексуалів запропонувала мені зайнятися спонтанним сексом у примірочній одного зі столичних ТРЦ. Після обговорення технічних складностей процесу дійшли висновку, що безпечніше в готелі, але ж в готелі не той рівень адреналіну, бо нема ризику, що охорона або персонал застануть зненацька не за приміркою одягу. А якщо нема адреналіну, то нема і групового сексу. На цьому і скінчилося.

Війна і секс

Багато військових шукають партнерку для FWB ONS: "Військовий, хочу сексу. На ротації." Або секстинг — обмін приватними фото, відео, голосовими повідомленнями сексуального характеру.

Кажуть, планувати тривалі стосунки важко — добре, якщо встигнеш зайнятися сексом, поки цілий та живий.

Багато хто з військових (і не військових також) шукає просто спілкування. Флірт у переписці, особливо під час війни, дійсно підіймає настрій — перевірено на власному досвіді.

9 березня о 6 ранку прокидаюсь від вибухів, заходжу в Pure. Нас там багато.

"Як ти? У безпеці? Теж чула вибухи?" — замість звичного: "Привіт, покажи фото".

І ми вже починаємо спілкування зі взаємної турботи про безпеку одне одного, а не з обговорення можливих форматів сексу.

Мовне питання

Приблизно в 20% чоловіків в анкеті вказано, що спілкування може бути лише українською. Загалом нею спілкується в приватних повідомленнях близько 70%. Є ті, хто переходять на російську.

Чітко можу визначити різницю поколінь: до 32 — переважна більшість українською, старші — здебільшого російською. Загалом це через звичку пострадянської русифікованої освіти, але багато хто намагається відповідати українською, особливо якщо українською спілкується жінка.

Навіщо ти тут? Та чому саме тут?

"Багато працюю, нема часу знайомитися. Віддаю перевагу зустрічам для сексу кілька разів на тиждень, приємно провести час без виносу мозку одне одному вечеря в ресторані, кіно та всі інші розваги на постійній основі, не на один раз".

"Тільки-но зі шлюбу/тривалих стосунків, не хочу повторення драми, як мінімум, не зараз", — пояснювали мені більшість чоловіків.

Або навіть так: "Скоро поїду з Києва. Хочу потрахатись", — Олексій, 192/27.

Чи дійсно все лише заради сексу?

Є стереотип, що чоловіки взагалі та в таких місцях особливо — це хтиві істоти, яким "треба лише одного". Опустимо той факт, що жінки опиняються в Pure з тих самих причин, бо для заміжжя та "навіки разом" є Tinder.

Все в нашому житті — або заради сексу, або дуже тісно з ним пов’язано — як мінімум тому, що життя є результатом сексуального акту. Що ж до хтивих істот, то спілкування з 8 з 10 чоловіків я переводила у дружню площину, адже перш за все люди шукають цікавого товариства. Або принаймні нетворкінгу. Саме в Pure я отримала контакт спеціаліста з аналітики даних (не знадобилося навіть побачення). Ніде правди діти, контакти хороших спеціалістів — завжди цінніші, ніж швидкий секс із незнайомцем.

"Просто машина"

Він: надсилає фото свого спортивного татуйованого тіла в трусах з роздягальні спортзалу.

Я: питаю про його авто (її фото було в його оголошенні).

Він: просить фото моєї (автівки).

Закінчуємо: споконвічною дискусією, що краще — Мерседес (в нього) чи БМВ (в мене), а потім обмінюємося досвідом тюнінгу.

До речі, про автівки. Деякі чоловіки демонструють елементи статусу: дорогі машини, брендовий одяг тощо. Хтось — щоб справити враження, хтось — навпаки. Одного за кермом Porsche на фото я запитала: "Демонструєш Porsche, щоб підвищити шанси на секс?" Відповів: "Навпаки — щоб одразу відфільтрувати утриманок".

Цікаво, що, варто мені було показати фото своєї автівки — і майже від половини чоловіків я отримала доволі агресивну реакцію: вони починали зі мною конкурувати та виправдовуватися, чому не мають подібної, хоча я й не питала — для мене це не було важливо.

Про утриманок і не тільки

Опитані мною чоловіки розділяють жінок у Pure на такі категорії:

  • утриманки;
  • заміжні;
  • ті, хто не знають, чого хочуть та/або мають проблеми, які варто було б вирішувати у психотерапії, а не в Pure;
  • ті, хто знають, чого хочуть "по темі додатку";
  • німфоманки.

Мій досвід

Я мала чотири реальні зустрічі; жодна з них не призвела до сексу, принаймні поки що.

При плануванні я чітко окреслила формат знайомства в реалі: "коротка зустріч" (НЕ побачення, НЕ зустріч для сексу, БЕЗ продовження), щоб оцінити перспективу сексу. Більшість чоловіків погоджуються на такі умови, бо мало хто готовий йти на сексуальний контакт із людиною, яку ніколи не бачив. Але бувають і такі:

"Загубись. Ти не така видатна, щоб з тобою гуляти" (спортсмен, 25/183, светр Stone Island, стара BMW на фото, фото зі спортзалу).

Просвітницька місія

Я політологиня за професією, тому чоловікам зі мною цікаво говорити про війну: чому вона розпочалася 9 років тому (а не в лютому 2022-го); чому не могла і не може закінчитися за "2-3 тижні"; про політику загалом та про те, чому ми опинилися в тій ситуації, в якій опинилися. Враховуючи місце, де ми познайомилися, ми мали б займатися не розмовами, але, здається, я вже зазначала вище: найперше — це спілкування.

Двоє з чотирьох попросили порекомендувати їм книги з історії України. Я зробила це залюбки.

Звісно, я готова інвестувати свій час та нести просвіту в маси, але, якщо повернутися до "цілей додатку", то на питання "Чим займаєшся?" відповідати "Роблю ноготочки" — не найгірша ідея.

Висновки

Секс досі табуйований в нашому — вельми традиційному — суспільстві. Для старшого покоління він вважається прийнятним лише в межах інституту шлюбу (що, втім, не заважає подружжям шукати пригод у додатку для сексу без зобов’язань).

Звісно, чудово, коли все збігається, але в реальності "разом крізь життя, з якісним сексом та померти в один день" — не дуже масове явище. Люди — це люди, а не ідеалізовані церквою безплотні істоти. Для нас природно мати більш ніж одного сексуального партнера за все життя, нормально одружуватися, розлучатися, сходитися, розходитися, дружити та займатися сексом — просто займатися сексом.

Згідно з даними соціологічних досліджень за 2022 рік, серед української молоді зросла цінність гедонізму та самостійності. Що ж до середньої та старшої вікових груп — без змін: вони більш схильні до консервативних цінностей.

Ми живемо одним днем — від ракети до ракети. Наші військові — як жінки, так і чоловіки — не знають, чи залишаться живі наступної миті. Ми цінуємо життя як ніколи раніше.

Люди, де б вони не знаходилися, — хоч у церкві, хоч у додатку для сексу без зобов’язань, — істоти, яким перш за все потрібна увага, повага та спілкування.

"Давай нарешті нап’ємося", — пише чоловік з бородою на аватарці. Ти знаєш, друже, а це непогана ідея.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.