До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 секретів краси Мерилін Монро

Від припухлих, наче бджолами покусаних, червоних губ до фірмових платинових локонів – Мерилін Монро була і є неперевершеною секс-бомбою та іконою краси. Вона мала схильність до гламуру, що й досі імпонує багатьом з нас сьогодні. І поки довкола біографічного фільму "Білявка" на Netflix точаться суперечливі дискусії, Vogue знов вдивляється в голлівудські правила краси Мерилін.

Вона трималася подалі від сонця

"Я особисто проти глибокої засмаги, тому що мені подобається відчувати себе білявкою на всьому тілі", — пояснила Монро, яка трималася якомога далі від сонця, попри те, що це було в моді в Каліфорнії. Забудьте про бронзери та штучну засмагу, від яких багато хто з нас сьогодні в захваті: канон краси Мерилін – алебастрова шкіра.

Реклама
Їй подобався дуже специфічний відтінок блонду

Якщо ви коли-небудь замислювалися, який відтінок волосся замовляла Монро, коли сідала в крісло колориста, то вас, мабуть, здивує відповідь: "білий, як наволочка". За словами письменниці Памели Кео, Монро просвітлювала волосся що три тижні за допомогою цілого штату перукарів, серед яких – Перл Портерфільд (вона також доглядала за світлим волоссям Джин Гарлоу) і Кеннет Бателл. Щоб не мити голову занадто часто (це може вплинути на колір), вона використовувала імпровізований сухий шампунь – Johnson's Baby Powder – наносила що два дні, щоб її волосся було свіжим на вигляд.

Використовувала трюки для створення ефекту пухких губ

Як створити повні, пухкі губи, як у Мерилін? За допомогою помади. Її візажист застосовував до п’яти різних червоних відтінків – темніші, сливово-червоні зовні та світліші в центрі – щоб створити ілюзію розміру й пухкості. Розумна порада, якою багато візажистів користуються й сьогодні.

Вона усвідомлювала важливість сну

Жінка, що насолоджувалася сном, Монро проводила від 5 до 10 годин у широкому односпальному ліжку. Про неділю вона казала: "Це мій єдиний день повного відпочинку. Іноді мені потрібно дві години, щоб прокинутися, насолоджуючись кожною хвилиною сонливості", — сказала вона в інтерв’ю журналу Pageant.

Що вона вдягала на ніч

Відомо, що Монро не носила нічного одягу, заявляючи, що піжами та "моторошні нічні сорочки" заважають їй спати. Однак те, що вона вдягала, — це п’ять крапель Chanel No.5, парфумів, які, як кажуть, вона також додавала у свої крижані ванни.

Вона приймала крижані ванни

У той час як Вім Гоф і численні спортсмени популяризували холодний душ і ванну, Мерилін була в авангарді. Кажуть, вона приймала крижані ванни, щоб зберегти шкіру пружною та підтягненою.

Вона доглядала за шкірою

Мерилін належала до тих знаменитостей (серед яких була й Одрі Гепберн), що регулярно відвідували угорського дерматолога Ерно Ласло. Страждаючи від сухості шкіри (за чутками, вона нав’язливо вмивалася до п’яти разів на день, щоб запобігти висипанням), Ласло призначив актрисі суворий догляд за шкірою, який відрізнявся залежно від часу доби та обставин.

Її вечірній догляд за шкірою розпочинався з олійного очищення з використанням Erno Laszlo Active Phelityl Oil, потім вона застосовувала Active Phelityl Cream і змивала його. Завершувала процедуру тоніком Light Controlling Toner. Усі ці продукти доступні й сьогодні.

Light Controlling Toner
Вона була фанатом сяяння

Сьогодні ми не уявляємо життя без хайлайтера, а Монро отримувала своє сяяння в інший (можливо, менш простий) спосіб. Вона наносила шари вазеліну під тональний крем, щоб допомогти шкірі вловлювати світло. Вона також була прихильницею кольдкремів, як-от Pond's, та інших культових продуктів, якими ми користуємося й сьогодні, зокрема Eight Hour Cream Elizabeth Arden і Nivea, і навіть оливкової олії, яку вона також, як повідомляється, наносила на шкіру, щоб компенсувати сухість.

Eight Hour Cream Elizabeth Arden
Вона не надто переймалася фітнесом

"Терпіти не можу фізичних вправ, особливо якщо вони аж надто регламентовані", – казала Монро про свій підхід до тренувань. Натомість вона насолоджувалася "простою процедурою для зміцнення бюста", що передбачала підняття двох п’ятифунтових гир над головою 15 разів. Щоранку вона робила це біля ліжка, доки не втомлювалася.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.