До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як підтримати близьких та друзів, які зараз у небезпеці?

Як підтримати близьких та друзів, які зараз у небезпеці? – Невеликий перелік дієвих порад дає Руслан Анчаков, психолог платформи з надання безкоштовної психотерапевтичної допомоги українцям Mindly.

1. Будьте на зв‘язку

Запитайте, який канал для комунікації найліпший, та оберіть додатковий про всяк випадок. Домовтеся, в які проміжки часу краще дзвонити та писати, а коли краще не турбувати. Не намагайтеся зв‘язатися під час повітряних тривог — за сповіщеннями можна стежити через спеціальні канали.

Реклама
2. Слухайте

Один із засобів боротьби з тривогою — говорити та виражати емоції. Дайте можливість близьким висловитися. Будьте тією людиною, яка вислухає крики та плач. Не навантажуйте непотрібною інформацією і не забудьте сказати рідним на завершення розмови, як сильно ви їх любите.

3. Станьте джерелом критичного мислення

Людям потрібен якір, завдяки якому вони зможуть заземлитися та раціонально оцінювати ситуацію. Обговоріть з близькими плани дій в різних ситуаціях – план дій під час повітряної тривоги, потребу в медикаментах, необхідність поповнити продуктові запаси тощо. Проговоріть базові життєві ситуації і дії, яких слід дотримуватися в разі їх виникнення. Не завантажуйте непотрібною інформацією.

Якщо ви не можете впоратися із навантаженням на ментальне здоров’я самостійно — зверніться з приводу професійної допомоги до психотерапевта. Для запису на консультацію достатньо перейти за посиланням.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.