Надивитися не можна: 5 найкрасивіших королівських весіль у кіно

Сучасні наречені звикли надихатися добірками в Pinterest, порадами в Instagram і публікаціями відомих наречених у соціальних мережах. Підглядання весільних суконь і церемоній у кіно вийшло за рамки буденності. Але якщо дивитися не просто фільми, а майже екранізації королівських весіль? Vogue.ua зібрав 5 фільмів, де королівські весілля святкуються на найвищому рівні.

"Корона", 2016

Перший сезон серіалу "Корона" починається з грандіозного весілля королеви Єлизавети II і герцога Единбурзького, Філіпа. Однією з ключових статей витрат стали декорації і костюми головних героїв: наприклад, на створення весільної сукні екранної Єлизавети, яку блискуче зіграла актриса Клер Фой, витратили близько 37 000 доларів. Сукня стала заявкою на справжнє королівське вбрання, а на екрані її показували всього впродовж дев'яти хвилин. В інтерв'ю The Telegraph Фой розповідала, що знімали весільну сцену аж п'ять днів, а саме вбрання було надзвичайно важким.

Серіал "Корона"
"Молода Вікторія" 2009

У 2009 році на екрани вийшла драма "Молода Вікторія", що зробила популярною по обидва боки Атлантики актрису Емілі Блант. У цій історії описуються перші роки правління королеви Вікторії, а особливу увагу приділено її роману з принцом Альбертом. Церемонія їхнього одруження у фільмі цікава ще й тим, що саме Вікторія започаткувала моду на білі весільні сукні. На її весіллі ця сукня була з кремовим підтоном.

Фільм "Молода Вікторія"

Багато хто вважає, що таким чином вона прагнула показати свою чистоту і моральність, проте насправді рішення королеви базувалося на тонкому економічному розрахунку.

Її весілля відбулося якраз у розпал промислової революції XIX століття, коли ручна праця повсюдно замінювалася працею машинною. І, як королева своєї країни, вона вирішила підтримати людей, які займалися ручним виготовленням мережив. І вибрала світле плаття, щоб насичений колір не відволікав від головної прикраси її сукні — мережива. Її розрахунок виявився правильним — інтерес до мережива знову зріс.

Фільм "Молода Вікторія"
"Марія Антуанетта", 2006

Одним з найвідоміших королівських весіль у кінематографі стала церемонія одруження Марії Антуанетти (Кірстен Данст) і майбутнього Людовика XVI (Джейсон Шварцман). Режисерові Софії Копполі і художниці з костюмів Мілені Канонеро вдалося створити "солодку" картинку, яка ілюструє безтурботне життя королеви та її пристрасть до різноманітних свят і бенкетів.

Фільм "Марія Антуанетта"

Обидві жінки не планували створювати історично справжні образи, а називали свою роботу "поглядом з XXI століття на XVIII" — серед джерел їхнього натхнення були картини художників епохи рококо, а також популярні сьогодні тістечка макаруни, які і надали всьому фільму відтінків пастельно-зефірної гами. Весільну сукню Марії-Антуанетти виготовили максимально реалістично — багате оздоблення, кремово-золотисті відтінки і модна тоді форма спідниці з помітним розширенням з боків. До речі, прийшла ця мода у Версаль з Іспанії, проте сукні подібної форми дозволялося носити лише з найурочистішого приводу — весілля або коронації.

Фільм "Марія Антуанетта"
"Герцогиня", 2008

Кіра Найтлі — актриса, яка любить зніматися в історичному кіно, і яку саме костюмовані драми зробили популярною у світі. Однією з найяскравіших стала її роль у фільмі "Герцогиня", де вона зіграла Джіорджіні Кавендіш, герцогиню Девонширську. Сюжет драми побудовано навколо любовного трикутника між нею, її чоловіком та її подругою Елізабет Фостер. Додаткову популярність, а також премію "Оскар" стрічці допомогли отримати ретельно продумані костюми героїв.

Фільм "Герцогиня"

"Герцогиню" цікаво порівнювати з "Марією Антуанетою", адже дія в обох фільмах відбувається практично в один час. Джіорджіні Кавендіш також виходила заміж у сукні à la française з широкою з боків спідницею. Створив її костюмер Майкл О'Коннор, який в одному з інтерв'ю прокоментував: "Це другий образ герцогині, який глядач бачить на екрані, і з його допомогою я хотів продемонструвати всю жорсткість стосунків цієї пари. У реальному житті ця церемонія була таємницею, тому я мав створити сукню, в якій поєднувалися б стриманість і розкіш, актуальні в ту епоху".

Весільна сукня у фільмі "Герцогиня"
"Щоденники принцеси 2: як стати королевою", 2004

Роль принцеси Мії в "Щоденниках принцеси" на початку нульових грала Енн Хетеуей, яка стала кумиром для мільйонів підлітків. У 2004-му на екранах з ’ явилося продовження цієї романтичної історії, де героїня Хетеуей має вийти заміж, щоб стати королевою Дженовії.

Фільм "Щоденники принцеси 2 "

На відміну від попередніх картин, на творців другої частини "Щоденників принцеси" не тиснула жодна історична достовірність, тому вони стикнулися водночас з простим і складним завданням — створити сукню принцеси, про яку потім мріятимуть мільйони дівчаток у всьому світі.

Фільм "Щоденники принцеси 2"

Створив сукню, яку згодом ще сотні разів буде скопійовано, дизайнер Гері Джонс, який вибрав для принцеси Мії вузький силует у поєднанні з мереживними рукавами і відкритими плечима. До речі, прикраси на актрисі були справжні — їх надав ювелірний Дім Chopard.

Популярне на VOGUE