До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Мода і стиль у фільмах Гая Річі

У таких фільмах, як "Хрещений батько", "Обличчя зі шрамом" або "Ірландець", гангстерський стиль інтерпретується як олдскульне ретро з домішкою класичних силуетів. Великі вилоги, незвичні кольори костюмів, безліч речей у тонку смужку й акцентовані золоті аксесуари. Але все це не порівняти з тим, який вигляд мають персонажі у фільмах Гая Річі. Кожен герой створює новий план для певного стилю, який він представляє, — чемний гангстер, кліше китайського кварталу, прихильник спорту і шанувальник поло — всі вони прекрасно співіснують в одному кадрі, не перевершуючи один одного. Річі по-справжньому приймає класику чоловічого одягу й усі її елементи, що робить кожен кадр візуальним святом.

"Великий куш"

Боксери, аферисти й цигани — не перші люди, які спадають на думку, коли йдеться про моду, але це саме те, що дає нам кримінальний шедевр "Великий куш": у світі, де на діаманти полюють чоловіки, вдягнені як євреї-хасиди, ви побачите одяг, що змусить вас думати: "хочу собі такий".

Реклама

Насправді в образах героїв не так багато авангарду. Турок, наприклад, носить традиційні сорочки й штани. Але, головна його річ — класичний діловий тренч — те, на що варто звернути увагу. Можна сміливо заявити, що саме персонаж Джейсона Стейтема повернув цій речі колишню славу. Та й загалом верхній одяг відіграє головну роль у фільмі. Наприклад, чистий Лондон 1990-х з’являється у вигляді найочевиднішого предмета — блискучої шкіряної куртки. Не менше впадає в око пальто персонажа Бреда Пітта, Мікі, — нетрадиційна коротка дублянка як гібрид хутряної шуби. І, звісно ж, якщо хочете наслідувати останні тенденції й носити чоловічі прикраси, то "Великий куш" стане ідеальним джерелом натхнення для стильних образів.

"Карти, гроші, два стволи"

Хто пам’ятає прем’єру фільму "Карти, гроші, два стволи" — згадає, який неймовірний вплив зробили костюми його героїв на світ моди. Неможливо було купити чоловічий журнал того часу без зображення хлопця у вузьких штанях і сорочці-поло із джерсі на сторінках видання. Цей фільм породив образ "британського гангстерського шику" зі зшитих на замовлення повсякденних речей.

Один з базових предметів одягу в чоловічому гардеробі — приталене верхнє пальто, і в стрічці "Карти, гроші, два стволи" їх чимало. Пальто з вузькими рукавами й завдовжки майже до колін можна легко вдягти, як герої фільму, що поєднують їх з трикотажними сорочками-поло, приталеними кардиганами й светрами.

"Агенти А.Н.К.Л."

"Агенти А.Н.К.Л." — суцільна естетична насолода. Знятий за мотивами телешоу 1960-х, фільм об’єднує чарівного агента ЦРУ Наполеона Соло (Генрі Кавілл) і тісно пов’язаного з ним оперативника КДБ Іллю Курякіна (Армі Гаммер) у місії, яка прямує найкращими місцями планети, поки двоє б’ються за загадкову німкеню (Алісія Вікандер) і намагаються перешкодити злій, гламурній Вікторії (Елізабет Дебікі).

Цей фільм, знятий на дуже стилізованому тлі шістдесятих, сповнений елегантних костюмів, замшевих курток-бомберів, водолазок, бездоганних бічних проділів і вишуканих сонцезахисних окулярів. Костюм-трійка Кавілла майже кричить: "я зшитий на замовлення". Гаммер, з іншого боку, робить модну заяву за допомогою приталених замшевих бомберів і курток гарінгтон.

"Джентльмени"

"Джентльмени" — справжній музей чоловічого одягу. У цьому фільмі немає нічого неправильного з погляду стилю.

Фірмове поєднання головного героя Мікі Пірса — вовняні картаті костюми поверх однотонних сорочок-поло. Відтінки його одягу також заслуговують на окрему згадку: насичений бордовий, вишуканий темно-синій і пастельно-рожевий. Що стосується аксесуарів, то він вибрав тільки сміливий годинник.

Рей — найкрутіша фігура в стилі business casual, яку ми коли-небудь бачили на великому екрані. Кардигани, зав’язки для краватки, високі коміри — все, що він полюбляє обігрувати, ідеально пасує до його оксфордського, але все ж гангстерського силуету. Чи то візерунок "гусяча лапка", смужка або комбінація тартану, Рей — зразковий приклад того, як носити принти в повсякденному житті.

Колін Фаррелл і його мистецтво вуличного стилю — це яскраве завершення стильового спектра фільму. Він грає другорядну роль Тренера, який, як випливає з назви, тренує молодь шибайголів. Попри те, що всі вони дотримують англійських кодексів відпочинку за допомогою курток-бомберів, джогерів і класичних кросівок Adidas, у їхньому одязі відчутний ретро-акцент, який також є заявою високої моди.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.