До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найстильніших персонажів Джона Траволти

У Джона Траволти було чимало злетів і падінь за останні п’ять десятиліть у Голлівуді. Після кількох років роботи на телебаченні на початку 70-х Траволта нарешті дістав помітну роль у класичному фільмі жахів Браяна Де Пальми "Керрі" в 1976 році. А відтоді як зіграв роль Тоні Манеро в "Лихоманці суботнього вечора", Джон Траволта продовжував зображати найпам’ятніших кінематографічних персонажів, коли-небудь створених. Сьогодні, у день народження актора, Vogue.ua згадує його найстильніших героїв у кіно.

Вінсент "Вінні" Барбаріно в серіалі "З поверненням, Коттере", 1975—1979

Син актриси, Джон Траволта з ранніх років зрозумів, що хоче грати, тому кинув школу в Нью-Джерсі й переїхав до Нью-Йорка, щоб почати свою кар’єру. За іронією долі йому судилося зіграти старшокласника в популярному ситкомі ABC "З поверненням, Коттере", який упевнено можна назвати одним із найкращих гідів стилем епохи 1970-х.

Реклама

Біллі Нолан у фільмі "Керрі", 1976

Як і Вінні Барбаріно із серіалу "З поверненням, Коттере", Біллі Нолан із "Керрі" теж старшокласник, але далеко не такий кумедний, як перший. Попри це акторові вдалося показати свій діапазон, навіть граючи ще одного тупоголіка. Фільм був заснований на першому однойменному романі Стівена Кінга і став першою з понад 100 екранізацій, адаптованих до опублікованих творів письменника.

Тоні Манеро у фільмі "Лихоманка суботнього вечора", 1977

Показово, що за роль Тоні Манеро в "Лихоманці суботнього вечора" (всього другий художній фільм у його кар’єрі) Траволта дістав свою першу номінацію на премію "Оскар". Втім, це заслужено. Траволта грає Манеро з непохитною автентичністю. Його персонаж — ніхто на вулиці, але бог на танцмайданчику, з ідеальним волоссям, обтислими штанами кльош і поліестеровим білим костюмом.

Денні Зуко у фільмі "Бріолін", 1978

Денні Зуко у виконанні Траволти — бездоганний кінематографічний плейбой, з однією з найкращих зачісок у стилі 1950-х на великому екрані. Густа, ідеально окреслена чуприна із чорним, як смола, волоссям, пишними стильними бакенбардами — просто бездоганна. У мегапопулярному мюзиклі "Бріолін" розповідається про життя гарненького Денні й австралійської студентки Сенді Олссон, які відчувають потяг одне до одного.

Вінсент Вега у фільмі "Кримінальне чтиво", 1994

Роль героїнового вбивці Вінсента Веги у фільмі "Кримінальне чтиво" стала приголомшливим поворотом у кар’єрі Джона Траволти. Завдяки Квентіну Тарантіно і його схильності до відродження кар’єри призабутих акторів Траволта вийшов, як фенікс, із попелу голлівудської депресії. Його Вінсент Вега крутий, сексуальний, цікавий, небезпечний і дико непередбачуваний, що зробило його істинно культовим персонажем.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.