До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих ролей Кріса Гемсворта (не беручи до уваги Тора)

У 2011 році австралієць Кріс Гемсворт дебютував у кінематографічному всесвіті Marvel у ролі Тора — скандинавського бога грому. Але що відбувається, коли Гемсворт кладе мйольнір, знімає біляву перуку й відходить від своєї найвідомішої ролі? Його вибір проєктів за межами супергеройського всесвіту був завжди різноманітним. Як учасник комедій, драм та бойовиків Гемсворт і завжди вибирає цікаві проєкти. Найкращі з них згадуємо в цьому матеріалі з нагоди 40-річчя актора.

"Гонка", 2013

Крис Хемсворт и Даниэль Брюль в фильме Кріс Гемсворт і Данієль Брюль у фільмі "Гонка", 2013

У ролі перегонника "Формули-1" Джеймса Ганта в біографічному фільмі Рона Говарда, Гемсворт довів, що має серйозні драматичні здібності. Фільм розповідає про Ганта і його суперництво з Нікі Лаудою (Данієль Брюль). На тлі прекрасно знятих, захопливих сцен перегонів, які демонструють всю драму й небезпеку "Формули-1", Гемсворт блискуче грає складного персонажа, майстерно втілюючи суперечливий характер свого героя.

Реклама

"У серці моря", 2015

Крис Хемсворт в фильме Кріс Гемсворт у фільмі "У серці моря", 2015

Ще одна співпраця Гемсворта з режисером Роном Говардом — "У серці моря". Це історичний пригодницький драматичний фільм, заснований на однойменній науково-популярній книзі Натанієля Філбріка про загибель американського китобійного судна "Ессекс" у 1820 році. "У серці моря" захоплює глядача в подорож і викликає інтерес не тільки до старомодних пригод, а й дуже похмурих подій, з якими стикаються пасажири судна. Гемсворт же чудово впорався з роллю вічного архетипу: американець робить все можливе, щоб виконати роботу й повернутися до своєї родини.

"Мисливці на привидів", 2016

Крис Хемсворт в фильме Кріс Гемсворт у фільмі "Мисливці на привидів", 2016

Кріс Гемсворт неймовірно гарний у римейку культового фільму 1984 року "Мисливці на привидів". Історія розповідає про чотирьох жінок і їхнього помічника, які починають у Нью-Йорку бізнес з вилову привидів. Примітно те, що гра Гемсворта здебільшого — чиста імпровізація, яка була потрібна для ролі. Саме тому він такий природний і органічний у своєму образі. Все це зробило роль у стрічці "Мисливці на привидів" неперевершеним комедійним виступом, надзвичайно важливим для кар’єри актора, який з повним правом можна вважати одним з найкращих у його послужному списку.

"Погані часи в „Ель Роялі"", 2018

Крис Хемсворт в фильме Кріс Гемсворт у фільмі "Погані часи в „Ель Роялі"", 2018

У трилері Дрю Годдарда акторові знову вдається кардинально змінитися. Події розгортаються в 1969 році, а сюжет оповідає про сім незнайомців зі своїми темними секретами, які збираються разом у готелі на кордоні Каліфорнії й Невади. Гемсворт грає лиходія — моторошного й химерного лідера культу, а компанію на знімальному майданчику йому склали Джефф Бріджес, Синтія Еріво й Дакота Джонсон. Прекрасний акторський склад, повністю унікальний сюжет, оригінальний підхід Годдарда до матеріалу — все це підсилює враження від картини.

"Евакуація", 2020

Крис Хемсворт и Рудракш Джайсвал в фильме Кріс Гемсворт і Рудракш Джайсвал у фільмі "Евакуація", 2020

Фільм "Евакуація" має дві величезні переваги. Перша — абсолютно грубий сюжет з агресивними боями й епізодами одним дублем. Друга — внутрішня історія чоловіка, який намагається повернути собі людяність за часів, коли бути людиною означає бути вбитим. Гемсворт майстерно впорався з різними сторонами свого персонажа. Його Тайлер Рейк — найманець на межі існування, людина, яка не бачить сенсу в житті, яка втратила здатність до нормальної поведінки. Нове завдання з пошуку викраденої дитини змушує героя Гемсворта боротися за своє життя, свою душу і майбутнє свого нового друга.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.