До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Яким був Тиждень чоловічої моди в Мілані сезону осінь-зима 2023/2024

Тиждень чоловічої моди в Мілані сезону осінь-зима 2023/2024 був відзначений грандіозними моментами. Gucci представив свою першу колекцію після того, як Алессандро Мікеле покинув бренд. Prada, Giorgio Armani, Fendi показали напрочуд практичні та водночас класичні колекції, а молоді дизайнери запропонували новий погляд на італійський стиль.

Zegna

Zegna Menswear осінь-зима 2023/2024
Zegna Menswear осінь-зима 2023/2024

Реклама

Алессандро Сарторі звернувся до архівів Zegna, створивши колекцію під назвою The Oasi of Cashmere. В ній дизайнер представив лінію кашемірових виробів, які сигналізували про цілі компанії сталого розвитку: до кожної речі додається QR-код, що дозволяє побачити весь шлях виробництва одягу, від натурального волокна до готового продукту. Сама колекція досліджує ідею простору між тілом і одягом — саме тому в асортименті з'явилися об'ємні блейзери, блузони та светри-кокони зі складними жакардовими текстурами.

Giorgio Armani

Giorgio Armani Menswear осінь-зима 2023/2024
Giorgio Armani Menswear осінь-зима 2023/2024

Цього сезону Джорджіо Армані черпав натхнення з традиційної міланської архітектури. Зокрема, атріумів та внутрішніх двориків палаццо міста. Прозорі силуети та м’яко структуроване пошиття у скельних відтінках сірого та бежевого тим часом нагадували міланську скульптуру. Чоловіча колекція Giorgio Armani осінь-зима 2023/2024 переосмислила епоху елегантності, яка була частково забута, однак досі помітно перегукується з духом італійського міста.

Prada

Prada Menswear осінь-зима 2023/2024
Prada Menswear осінь-зима 2023/2024

Міучча Прада та Раф Сімонс зосередили свою колекцію на типових предметах чоловічого одягу, як-от парки, пальта та костюми. Шоу Prada розпочалося з 11 костюмів у темно-сірих відтінках, а також кардиганів у нейтральних відтінках. Верхній одяг став головним героєм цієї колекції: від об'ємного гібрида парки та бомбера з помаранчевою підкладкою до подовженої куртки-донкі та дафлкотів.

Etro

Etro Menswear осінь-зима 2023/2024
Etro Menswear осінь-зима 2023/2024

Колекція сезону осінь-зима 2023/2024 ознаменувала дебют у чоловічій моді нового креативного директора Etro Марко Де Вінченцо. Головною спадщиною Etro є текстиль, і Де Вінченцо впевнено використав цей факт для створення колекції. Склад тканин Дому було перевезено у величезне промислове приміщення для створення декорацій шоу. Колекція стала гітом. Особливої уваги варті такі вироби, як гобеленова парка без коміра, ворсистий худі та шорти з квітковою вишивкою.

Fendi

Fendi Menswear осінь-зима 2023/2024
Fendi Menswear осінь-зима 2023/2024

Сільвія Вентуріні Фенді назвала свою колекцію чоловічого одягу сезону осінь-зима 2023/2024 "затишною, сексуальною, крутою". Для пошиття колекції дизайнерка активно використовувала двосторонній кашемір, штучну шкіру та жакардовий шовк. Як і чимало інших міланських брендів, Fendi застосував палітру з приглушеними чорними, темно-сірими та сірими, індиго та фіолетовими відтінками. Окремої згадки вартий іронічний аксесуар у формі реального французького багета.

Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana Menswear осінь-зима 2023/2024
Dolce & Gabbana Menswear осінь-зима 2023/2024

Нова колекція Стефано Габбани та Доменіко Дольче ознаменувала відхід від максималізму останніх сезонів чоловічого одягу та повернення до строгого та бездоганного пошиття у відтінках чорного, сірого та білого. Дизайнери висловили бажання повернутися до кодів Дому, "сутності" Dolce & Gabbana – у колекції представлено чуттєвий одяг, переважно двобортний і злегка затягнутий на талії, з елементами прозорості та відкритості ділянок тіла. Попри чіткість та структурованість силуету, одяг зберіг гламурний декор у вигляді вишивки з бісеру, кришталю та леліток.

Emporio Armani

Emporio Armani Menswear осінь-зима 2023/2024
Emporio Armani Menswear осінь-зима 2023/2024

Джорджіо Армані назвав нове шоу Emporio Armani "Погляд згори", а колекція переосмислила вінтажний авіаційний одяг 1930-х років – шкіряні пілотські капелюхи, протисонцеві окуляри, льотні куртки, важкі чоботи. Також значна частина колекції зосереджена на сучасному одязі – вечірніх вбраннях чорного кольору, які демонструють майстерність Армані. Спортивний одяг з'явився у вигляді яскравих стьобаних бомберів, об’ємних технічних штанів та парок EA7.

Gucci

Gucci Menswear осінь-зима 2023/2024
Gucci Menswear осінь-зима 2023/2024

Це був перший показ Gucci після неочікуваного звільнення Алессандро Мікеле в листопаді та перший окремий чоловічий показ після пандемії. Розроблене командою дизайнерів бренду, шоу було названо "актом імпровізації". Колекція відкрилася приталеною білою футболкою, заправленою в широкі штани верблюжого кольору, і шапкою-біні. До того ж на подіумі з'явився спортивний одяг у стилі 1980-х та чимало ефектних сумок.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.