До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чим запам'ятався Тиждень чоловічої моди в Мілані: Prada, JW Anderson, Gucci та Fendi

У Мілані відбувся Тиждень чоловічої моди, під час якого дизайнери та модні Доми демонстрували колекції сезону осінь-зима 2024/2025. У цьому матеріалі розповідаємо про найкращі з них.

Prada

Prada Menswear осінь-зима 2024/2025
Prada Menswear осінь-зима 2024/2025

Реклама

Міучча Прада та Раф Сімонс пояснили, що ідея колекції полягала в тому, аби наголосити, як люди ізолювали себе від природи. Сімонс сказав: "У більшості людей на заставках смартфонів стоять фото природи, але, зрештою, ми живемо в дуже синтетичному, створеному людиною середовищі". Колекція містить різноманітний робочий одяг для різних типів людей, більшість моделей були вдягнені в краватки. Однак були й штрихи, які спонукали зануритися в стихію, оточити себе природою. Текстуровані шапочки поєднувалися з окулярами та шкіряними босоніжками. Плащі вузького крою, піджаки з твіду, сірі пальта з трьома ґудзиками та бушлати з золотистими ґудзиками — все це створено для часу поза містом

Переглянути всю колекцію Prada Menswear осінь-зима 2024/2025.

JWAnderson

JW Anderson Menswear осінь-зима 2024/2025
JW Anderson Menswear осінь-зима 2024/2025

На створення цієї колекції Джонатана Андерсона надихнув фільм +З широко заплющеними очима" Стенлі Кубрика. "Я ніколи раніше нічого не присвячував фільмам, — сказав Андерсон. — Це також найсексуальніша колекція, яку я колись створював". Результатом стала дивовижна різноманітна дизайнерська вакханалія, в якій є щось для кожного, незалежно від уподобань. Колекція просякнута духом викривленої буржуазної еротики. Червоний, з усіма його відтінками, став головним кольором колекції й найкраще зіграв у великій оксамитовій вечірній куртці — пародії на потужну "формальність", відображену в інших речах у шлейфах з китицями та вечірніх сорочках з розрізаними рукавами. Постійну пристрасть Андерсона до шортів знову задовольнили кілька чудових трикотажних речей у рубчик — іноді в поєднанні з кардиганами — з країв яких сочилися завитки атласу.

Переглянути всю колекцію JW Anderson Menswear осінь-зима 2024/2025.

Gucci

Gucci Menswear осінь-зима 2024/2025
Gucci Menswear осінь-зима 2024/2025

"У вересні я читав критиків, які казали: "Він створив комерційну колекцію для бренду". Це фігня", — сказав Сабато Де Сарно. Хоч дизайнер і був розлючений нападами на його дебютну колекцію для Gucci, він відмовився дозволити цій риториці вплинути на створення його першої чоловічої колекції для бренду. Де Сарно — витончений митець. Починаючи від великих сумок та петельок для ключів на рюкзаках і завершуючи підкладками з клеєної шкіри у верхньому одязі, делікатно заокругленими формами та новим ефектом тіні на монограмі GG, він — людина, що спеціалізується на деталях, пурист. Як сказав дизайнер: "Я не з тих, хто любить ідею моди. Я дуже люблю моду. Я люблю створювати речі. Я люблю вибирати матеріали. Люблю працювати з тканинами. Мені подобається працювати з нашими клієнтами та знаходити рішення. Я працюю в ательє. Я не просто витрачаю день на те, щоб говорити своїм співробітникам: "Мені подобається це" або "Мені не подобається те" і залишати їх робити це. Це було б легше, але мені було б нудно".

Переглянути всю колекцію Gucci Menswear осінь-зима 2024/2025.

Fendi

Fendi Menswear осінь-зима 2024/2025
Fendi Menswear осінь-зима 2024/2025

Сільвія Вентуріні Фенді перебуває в безперервному потоці від однієї колекції до іншої. Вона, зрештою, працює над функціональністю та тим, що вона називає "великою класикою", яку постійно переосмислює. Робота в бренді, заснованому її сім’єю сто років тому, дає їй можливість оцінити те, що прийшло з минулого, але вона також зачарована тим, що може запропонувати світ сьогодні. На її думку, ставлення, ця невимовна якість, яку неможливо визначити, але відразу помітна, коли вона проявляється, є тим, що може перетворити позачасові твори на доречні вираження сучасності. Осіння колекція бренду — це історія про місто та село, натхнена зображеннями британців на природі. Тартан, костюми, просторі бермуди, плісировані на кшталт кілтів, рибальські пальта: репертуар шотландського вихідця отримав обробку Fendi — функціональний, розкішний, із великою кількістю текстур, які були навдивовижу винахідливими, злегка футуристичними. Серед верхнього одягу — вощені куртки, пальта, бушлати з деталями зі шкіри.

Переглянути всю колекцію FendiMenswear осінь-зима 2024/2025.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.