До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому про дизайнера Шарля де Вільморене говорить увесь модний світ

Упродовж року місце креативного директора французького модного Дому Rochas було вакантним. Остання колекція Алессандро Дель Аква для бренду була представлена ​​в лютому 2020 року і в період пандемії посада була вільною, але в лютому 2021-го з Парижа прийшли новини про те, що це місце зайняв молодий багатонадійний дизайнер Шарль де Вільморен.

Шарль де ВильморенШарль де Вільморен

Призначення 24-річного хлопця частково пов’язано з його походженням — його двоюрідна бабуся, знаменита французька письменниця Луїза де Вільморен, товаришувала з Елен Рош, дружиною кутюр’є Марселя Роша, а частково завдячує життєрадісності та яскравості його дизайнерської естетики. Напевно, анітрохи не зашкодило й те, що він схожий на молодого Іва Сен-Лорана. І хоч де Вільморен привернув увагу нестримністю власних проєктів, його й досі майже не знають за межами Парижа.

Реклама

До світу моди де Вільморен був залучений з раннього дитинства. Його бабуся й прабабуся створювали весільні сукні, що, за словами Шарля, зробило родину чутливою ​​до мистецтва й моди. Згодом він дедалі більше переймався почуттями до індустрії: "Джон Гальяно змусив мене захотіти створювати одяг, Крістіан Лакруа — використовувати кольори, а Александр Макквін викликав бажання розповідати історії. Мене також надихав кінорежисер Тім Бертон і художники Шагал, Матісс і Далі, всі художники з казковим і поетичним світом".

Випускник Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne у 2019 році, французький дизайнер несподівано здобув удачу, коли анонімний благодійник скупив його випускну колекцію. І де Вільморен наважився запустити свій однойменний лейбл в Instagram під час першого локдауну у Франції, запровадженого в розпал пандемії коронавірусу в березні 2020 року. Ризик виправдався, і його наснажливий, поетичний та неймовірно графічний одяг відразу ж привернув увагу світової модної преси. Він представив лінію стьобаних курток-бомберів у стилі печворк, натхнену картинами Нікі де Сен-Фалль.

 Charles de Vilmorin Couture весна-лето 2021 Charles de Vilmorin Couture весна-літо 2021

Величезні пропорції і яскраві візерунки його робіт здавалися своєрідною протиотрутою від навколишнього мороку й дістали захоплений відгук модної спільноти. За пів року де Вільморен був одним з 15 незалежних молодих дизайнерів, яких креативний директор Gucci Алессандро Мікеле обрав для участі в онлайн-фестивалі GucciFest у листопаді 2020-го. Ще за кілька місяців Шарль представив першу кутюрну колекцію сезону весна-літо 2021 на запрошення Fédération de la Haute Couture et de la Mode.

Завдяки бізнес-моделі, орієнтованій на створення позагендерного одягу, де Вільморен став яскравим представником інклюзивного й екологічного менталітету покоління Z. "Гендерний одяг більше не здається актуальним", — каже він. Шарль майстерно втілює свої ескізи в життя у довільній формі за допомогою грандіозних силуетів, психоделічних колірних палітр і малювання безпосередньо на шкірі.

Хоч власну однойменну кутюрну лінію одягу він вважає набагато експериментальнішою, усе ж нетерпляче очікує на можливість працювати в межах історичного модного Дому й уже почав вивчати архіви Rochas, засновані ще 1925 року.

Rochas залишився без головного дизайнера, відколи розійшовся з Алессандро Дель Аквою, що продемонстрував свою останню колекцію для лейбла в лютому 2020 року. Упродовж шестирічної співпраці з брендом італійський дизайнер оновив кутюрну спадщину Rochas своїм фірмовим поєднанням гламурних прикрас і графічного пошиття.

В основі ДНК бренду Rochas — сміливість, елегантність і оригінальність. Ці ж риси визначають і роботу Шарля де Вільморена. "Я зачарований Rochas. Це бренд, який оточував мене в дитинстві, — каже дизайнер. — Історія Rochas, крім одягу, починається з історії кохання. Мені подобається легкість, яку випромінює цей бренд, а також спадщина в кольорі й креативності. ДНК Rochas і моя власна зможуть злитися воєдино, щоб і далі писати цю прекрасну історію бренду".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.