Які сукні носити на роботу у 2023 році

Коли справа доходить до офісного гардеробу, сукні — чудова альтернатива брючним костюмам. По-перше, не потрібно витрачати час на міркування, з чим поєднувати жакет і штани, адже сукня є повноцінним елементом образу, а по-друге — вона підкреслюватиме вашу жіночність та стильно виглядатиме в офісі. Цього сезону пропонуємо зробити ставку на затишні трикотажні моделі, варіанти з деніму, сукні в стилі преппі, романтичні моделі з квітковим принтом, елегантні варіанти в довжині максі, класичні сукні-футляри та моделі сорочкового крою. Vogue.ua зібрав 9 модних суконь для роботи.

Jonathan Cohen

Елегантна довжина міді

Надзвичайно вишукані сукні довжини міді ідеально виглядають у діловому гардеробі. Вибирайте ніжно-рожеву сукню з плісуваннямVictoriaBeckham, моделі Coperni, що облягають фігуру, або підкреслюйте талію за допомогою вовняної сукні Wolford.

Victoria Beckham

Cукня-сорочка

Коли дрескод вимагає одягати сорочку, а хочеться прийти на роботу в сукні, на допомогу приходять моделі сорочкового крою, які вже є класичним елементом повсякденного гардеробу. Цього сезону, крім бавовняних моделей маскулінного крою Sacai та елегантних суконь з ажурними вставками JonathanSimkhai, зверніть увагу на популярні моделі з деніму або вельвету, як у Cos, або короткі сукні Jacquemus і Alaïa.

Jonathan Simkhai

Богемна сукня

Богемна сукня є вдалим компромісом між елегантністю та простотою. Таке плаття є самодостатнім луком, як свідчать моделі Ganni чи VanessaBruno, а значить не вимагає додаткових прикрас. Вам потрібно лише підібрати відповідне взуття. Влітку обирайте босоніжки на плоскій підошві, а весною – замшеві чоботи чи козаки.

Ulla Johnson

Сукня із запахом

У 1930-х і 1940-х роках сукня з запахом була квінтесенцією вишуканого одягу для роботи, а нинішнього сезону цей тренд знову повернувся на модні радари. Шовкова чи в’язана, монохромна, різнобарвна чи з візерунками, вона вас не розчарує. Якщо ви шукаєте культову модель для інвестиції, то придивіться до суконь із запахом DianeVonFurstenberg, якими відома видатна дизайнерка, чи надихніться колекцією Chanel.

Chanel

Мінімалістична максісукня

Стримана максідовжина гучно заявила про себе в колекціях дизайнерів весна-літо 2023. Отже, радимо скористатися нагодою та приміряти свіжий модний тренд, який до того ж буде відповідати діловому гардеробу. Неважко знайти довгу мінімалістичну сукню в новому сезоні, тому що практично у всіх брендах — від масмаркету до люксу, представлені максісукні. Наприклад, нам дуже подобається нюдове плаття SaintLaurent.

Saint Laurent

Трикотажна сукня

Трикотажні сукні чудово підходять до професійного середовища. Віддавайте перевагу довгим сукням, з комірами до рівня шиї, моделям у яскравих відтінках та варіантам з делікатними деталями, наприклад, складками. Так, в колекції Gauchere ви знайдете сукню у лазурово-блакитному кольорі, який є модним відтінком 2023 року. Також варто розглянути вишукані сукні-поло, але знову ж таки радимо зупинити свій вибір на довжині нижче колін.

Gauchere

Cукня з поясом

Сукня з поясом не тільки підкреслює жіночні вигини, але й додає структурності офісному стилю. Ви можете вибрати класичне чорне вбрання Gucci, шкіряну модель у довжині міді JonathanCohen, трикотажну сукню RalphLauren чи варіант А-силуету ChristianDior.

Jonathan Cohen

Сукня-футляр

Якщо ваш дрескод на роботі більш офіційний, сукні-футляри стануть вашим найкращим другом упродовж наступного сезону. Це не означає, що вони мають бути нудними: вибирайте моделі з цікавими вирізами в колекціях Versace чи Dolce & Gabbana або бездоганний мінімалістичний силует, запропонований VictoriaBeckham і Khaite.

Versace

Джинсова сукня

Денім — один з визначальних трендів прийдешнього сезону. Так, окрім широких джинсів, максіспідниць і універсальних курток, бренди наголошують на необхідності придбання сукні з деніму. У новому сезоні віддавайте перевагу як коротким джинсовим сукням KNWLS і A.P.C., так і довгим моделям, як у Chloé і StellaMccartney, і носіть їх із чоботами на підборах для ідеального образу сімдесятих.

KNWLS

Популярне на VOGUE