Мінімалізм у дусі 1990-х — найгучніший тренд 2024 року

Перелік трендів сезону весна-літо 2024 не залишає сумнівів: цьогоріч переважає одяг у стилі мінімалізму 1990-х, тож, будьте певні, менше — це краще.

Calvin Klein, осінь-зима 1999/2000

Велике повернення моди "нульових", включно зі штанами та джинсами з дуже низькою посадкою, яке ми спостерігали в останні роки, поступається місцем новому, зовсім іншому стилю — мінімалізму в дусі 1990-х. Тому в сезоні весна-літо 2024 переважатимуть чисті лінії та лаконічний крій, які стануть символами стриманої, передовсім практичної елегантності.

Мікрошорти із завищеною або заниженою посадкою

Gucci, Prada

Повернення шортів як одного з трендів сезону весна-літо 2024 вже було анонсоване, але цього разу варто віддати шану мікроверсіям, які характеризуються чистим дизайном без будь-яких декорацій. Вони можуть бути з високою або низькою посадкою, але головне — вибрати правильний цупкий матеріал і, що не менш важливо, додати шкіряний ремінь.

Приталена сорочка (обов’язково розстібнута)

Ferragamo, Gabriela Hearst

Приталена сорочка, безумовно, є однією з речей у гардеробі, що стовідсотково вписується в тренд мінімалізму 1990-х. Це ідеальний вибір для тих, хто шукає класичні, але неочевидні речі, які підкреслять фігуру. Сорочка пасуватиме і до найелегантніших вечірніх образів, і до денних нарядів.

Штани з надвисокою посадкою

Loewe, Coperni

Штани з надвисокою посадкою обов’язково повинні бути у вашому гардеробі, якщо вас приваблює мінімалізм. Версія 2024-го року характеризується надзвичайно вільними і дуже довгими штанинами. Такі штани мають чудовий вигляд у поєднанні з простою майкою, яка також є одним із знакових елементів стилю 1990-х, або з класичною білою сорочкою.

Блейзер великого розміру

Valentino, Khaite

Враховуючи, що мінімалізм цього сезону характеризується класичними, позачасовими образами, оверсайз-блейзер, безсумнівно, є must-have позицією. Завдяки широкому і вільному крою він матиме чудовий вигляд і розстібнутим. Щодо кольорів, то найкращим вибором будуть білий і чорний.

Чорна або біла мінісукня

Gucci, Valentino

Маленькі чорні або білі сукні, безперечно, стануть одними з найпопулярніших предметів гардероба сезону весна-літо 2024. Частково це пов’язано з унікальною універсальністю такої сукні та її простотою, що дозволяє гратися зі взуттям та аксесуарами. Немає нічого більш елегантного, ніж мінісукня мінімалістичного крою.

Сірий total look

Acne Studio, Theory

Сірий є одним із основних кольорів, які асоціюються з мінімалізмом у дусі 1990-х років. Обов'язковими елементами стануть класична майка з круглим вирізом і широкими бретельками та елегантна максіспідниця з розрізом.

Приталена максісукня

Tom Ford, Victoria Beckham

Зрештою, слід згадати і довгі сукні, які повторюють вигини тіла, але не сковують рухів. З їхньою допомогою можна створити надзвичайно чуттєві образи.

За матеріалами vogue.it.

Популярне на VOGUE