11 головних модних тенденцій сезону осінь-зима 2024/2025

Rabanne

Осінь готується вступити набрати чинності, а модні бренди та дизайнери вже готові до прийдешнього сезону. Подіуми були наповнені речами в колірній палітрі зеленого, бордового та коричневого, доповненої панк-деталями, бохо-настроями та ефектним верхнім одягом. Іншими незаперечними трендами сезону осінь-зима 2024/2025 є вічна класика: леопардовий принт і мереживо. Але прийдешньої осені леопард стає більш вишуканим, а мереживо підсилює притаманну йому сексуальну привабливість. Vogue.ua зібрав гід головними модними тенденціями сезону осінь-зима 2024/2025.

Леопард

Alexander McQueen

Versace

Dior

Цієї осені не потрібно бронювати подорож на сафарі, щоб познайомитися з дикою природою. Індустрія вітає повернення класичного леопардового принта – візерунка, настільки знайомого модній сцені, що він довгий час вважався нейтральним. Однак цього сезону цей принт набуває витонченого характеру.

Костюм сірого кольору

Alberta Ferretti

Prada

Miu Miu

Прийдешнього сезону, коли мова заходить про костюми, сірий колір є основним. Надихніться подіумом та обирайте класичні силуети (бажано з яскраво вираженими плечима) в елегантному сірому кольорі.

Мереживо

Valentino

Nina Ricci

Blumarine

Зважаючи на зниження температури, яке приходить з осінню, домінування прозорого мережива може стати несподіванкою. Однак воно було всюди на подіумі: комбінезони, сукні, що повторюють вигини тіла, та топи на бретельках. Сезонна хитрість полягає в тому, щоб доповнити мереживо м’яким штучним хутром і шкірою.

Більше – це більше

Louis Vuitton

Balmain

Loewe

"Тиха розкіш", можливо, все ще присутня в модному ландшафті, але тенденція "більше — це більше", що говорить сама за себе, полягає в тому, щоб бути будь-яким, але не "тихим". Пишність і обʼємність — прощавай, мінімалізме.

Бордова шкіра

Khaite

Gucci

Tod's

Саме в такий бордовий відтінок Сабато де Сарно "розфарбовув" нову главу Gucci – і він також був використаний Hermès, Khaite і Tod's у сезоні осінь-зима 2024/2025. Прийдешньої осені особливу увагу зверніть на бордову шкіру: цей колір надає виробу м’якого, вишуканого характеру та виразного вечірнього настрою.

Картатий жакет

Rabanne

Chanel

Tommy Hilfiger

Модні тренди ніколи не зникають по-справжньому, і цей повернувся на повну силу. Цієї осені варто додати до свого гардероба картатий жакет, бажано великого розміру для більш маскулінного силуету.

Сучасний панк

Burberry

Balenciaga

Helmut Lang

У той час як панк розвивався через багато ітерацій з кінця 20-го століття, подіуми цього сезону були гідні прочитання Вів’єн Вествуд, пропонуючи сучасну інтерпретацію тренду. Фірмова класична карта Burberry отримала перевагу завдяки чорно-червоній кольоровій палітрі, торочкам та чорним аксесуарам.

Бохо-шик

Chloe

Ann Demeulemeester

Isabel Marant

Одним із найбільш обговорюваних шоу сезону осінь-зима 2024/2025 був дебютний показ дизайнерки Чемени Камалі для Chloé. Колекція звернула увагу на суть бренду — бохо-шик. Заслужений ажіотаж призвів до "богемної лихоманки" на наступний сезон. Торочки, рюші, волани, ремені з пряжками, ефектні браслети та шкіряні сабо точно мають зʼявитися у вашому гардеробі.

Фактурне пальто

Bottega Veneta

Simone Rocha

Erdem

Дизайнери запевняють: фактурне пальто — інвестиція на все життя. У сезоні осінь-зима 2024/2025 справжньою красою були текстуровані пальта великого розміру. Варіантів не бракуватиме: Stella McCartney досліджують варіанти з трикотажу та вовни, виготовлені за правилами стійкої моди, а Simone Rocha звернули увагу на неймовірно м’які та "плюшеві" штучні хутра.

Відтінки зеленого

Ferragamo

Sacai

Roberto Cavalli

Кім Джонс не перестає дивувати. Його остання колекція для Fendi, шоста для бренду, стала справжнім святом моди: вона поєднала культурний вплив, легенди і колірну палітру, де домінує зелений. Зокрема, оливковий, гакі та пляшковий, які також зʼявилися на багатьох інших шоу.

Кейп

Jil Sander

Carolina Herrera

Marni

Романтика витала в повітрі під час показів сезону осінь-зима 2024/2025, і жоден одяг не асоціюється з романтикою так, як кейп. Моделі з квітковою вишивкою від Carolina Herrera мають всі шанси стати must-have-позицією осені.

За матеріалами voguescandinavia.com.

Популярне на VOGUE