Національна опера покаже шедевр українського театру – оперу "Наталка Полтавка"

Національна опера України відкриває новий 155-й театральний сезон. У вересні в театрі можна буде послухати справжній шедевр української оперної класики – оперу "Наталка Полтавка" композитора Миколи Лисенка. Вистава відбудеться 23 вересня.

image"Наталка Полтавка"

Сповнену гумору й фольклору оперу Микола Лисенко написав у 1889 році. Прем’єра відбулася того ж року в Одеському театрі. Опера здобула велику популярність майже відразу. Це був найрепертуарніший твір українських театрів – свого часу в "Наталці Полтавці" грали такі зірки, як Марія Заньковецька, Іван Садовський, Панас Саксаганський, Наталя Ужвій. На сцені Національної опери вперше "Наталку Полтавку" поставили в 1936 році, але сьогодні в театрі йде оновлена версія композитора Мирослава Скорика та режисера Анатолія Солов’яненка.

У новому сезоні в театрі відбудеться кілька прем’єр. Одна з головних – одноактний балет "Доктор Фауст" (16 та 17 вересня), головні партії танцюють прима-балерина Анастасія Шевченко й Наталія Мацак та прем’єри Сергій Кривоконь і Ян Ваня. Балет "Доктор Фауст" – це сатирична трагедія за мотивами однойменних творів Йоганна Вольфганга фон Гете та Кристофера Марлоу. Режисер вистави – Віктор Іщук, який у минулому сезоні поставив сучасний балет "Широко заплющені очі".

Ще одна прем’єра – балет "Пригоди Піноккіо" на музику Юрія Шевченка. У вересні вистави будуть лише денні й лише в п’ятницю, суботу та неділю, а кількість глядачів у залі дуже обмежена (лише 450 осіб). У разі оголошення повітряної тривоги глядачів буде запрошено до тимчасового укриття в приміщенні театру.

Популярне на VOGUE