Осіння вечеря: камбала з бататом і шоколадний мус

FOOD
13 листопада 2021

Осінь — час затишних домашніх вечерь та посиденьок із друзями. Ідея для меню: камбала з бататом і секретним соусом, а на десерт — шоколадний мус від кухаря, на рахунку якого — 16 зірок Michelin. Своїми рецептами ділиться Стефан Ватадінан, шеф Bristol Hotel Odessa

Інгредієнти (на 4 порції)

Камбала:

Батат:

Соус:

Приготування

Помити батат. Не знімаючи шкірки, покласти в духовку на 1:00 при температурі 180 градусів. Камбалу вимити, обсушити, додати спеції і обсмажити до рум'яної скоринки в кукурудзяному борошні.

Взяти томати конкасе; оливки та маслини нарізати кільцями, цедру апельсина нарізати соломкою, додати кедровий горіх, олію оливкову, сіль, перець.

Коли батат приготується, зняти шкірку, нарізати кружечками завширшки 1 см, викласти в духовку. Посипати сіллю й перцем, додати оливкову олію. Подавати із камбалою, просто в тарілці полити соусом.

Шоколадно-гарбузовий мус

Інгредієнти (на 4 порції)

Шоколадний мус:

Пюре з гарбуза:

Фундук карамелізований

Пюре з гарбуза

Гарбуз почистити, нарізати кубиками, цедру половини апельсина натерти на тертці; із другої половини видавити сік. У сотейник додати цукор, сік апельсина, додати кубики гарбуза й цедру апельсина, тушкувати на мінімальному вогні до готовності. Збити міксером. Поставити у холодильник. Викласти у склянку нижнім шаром та поставити в холодильник на 1 годину.

Шоколадний мус

Відокремити жовтки від білків. Шоколад розтопити на паровій бані, додати |додовати| жовток, окремо збити білок. Білок поступово вливати. Додати щіпку солі. Викласти в склянку другим шаром. І знову поставити у холодильник на 2 години.

Фундук карамелізований

У каструлю всипати цукор, додати воду, обсмажити до карамелі, додати фундук, змішати. Викласти на лист, чекати поки застигне. Потім ножем розламати на шматки.

Коли мус буде готовий, посипати карамелізованим фундуком.

Популярне на VOGUE