З любов'ю: рецепт курча, який зігріє осіннім вечором

"До інгредієнтів цієї страви пропоную одразу додати ваш паспорт, бо після вечері ви точно поїдете в "Готово", – каже візажистка та кулінарна ентузіастка Ната Стрільчук, яка поділилася з нами рецептом ідеального курча для теплих осінніх вечорів.

Інгредієнти

Приготування

Дрібно нарізаємо пів стакана вʼялених томатів.

Зачищаємо та нарізаємо філе рівними шматочками.

Додаємо до курки дрібно нарізаний часник, сік лимону, кленовий сироп, сіль і пластівці чилі та лишаємо маринуватись.

За цим рівномірно надягаємо філе на маленькі шпажки.

Викладаємо на добряче розігріту пательню та по декілька хвилин добре обсмажуємо з кожної сторони до утворення апетитної скоринки.

Відставляємо курочку в бік: вона ще не готова, але поки що чекатиме на свій вершково-томатний соус.

На ту саму пательню наливаємо трішки водички, щоб зняти всю глазур, що утворилась, випарюємо, додаємо вʼялені томати і майже одразу – ложку томатної пасти.

Заливаємо цю томатну суміш вершками ретельно перемішуємо, зменшуємо вогонь, та доводимо до приємного булькання.

Наше спа для курочки готове, повертаємо її до цієї запашної ванни і тушкуємо, періодично перевертаючи.

Подаємо страву з картопляним пюре.

Say, yes!

Фото: Дмитро Бахта

Популярне на VOGUE