
Малосольні огірки — неодмінний супутник українського літа. Ось простий покроковий рецепт малосольних огірків, які готуються за один день. Головний секрет — газована мінеральна вода.
Завдяки використанню газованої мінеральної води огірки просолюються надзвичайно швидко, зберігають яскравий зелений колір та хрумтять так, що аж виляски йдуть.
НА ТРИЛІТРОВУ БАНКУ:
Інгредієнти
- огірки — 1,5–2 кг
- мінеральна сильногазована вода — 2 л
- сіль — 4 ст. л. (без гірки)
- цукор — 1 ч.л.
- 5–7 горошин чорного перцю
- часник за смаком
- листя хрону, вишень, кріп, що вже зацвів. За бажанням — листя смородини.
Приготування
- Вимити всі складники. Часник очистити зубчиками.
- Зрізати кінчики з кожного огірка з обох боків.
- На дно банки укласти частину кропу та часнику, перець. Зверху розподілити огірки. Вкрити кропом та листям, що залишилося, і викласти зубчики часнику.
- У мінеральній воді розчинити цукор, сіль.
- Залити сумішшю огірки з кропом і часником, перцем та листям хрону та вишні.
- Накрити банку, поставити в холодне місце на добу. Проте перші дегустації огірків можна буде проводити навіть скоріше.
Малосольні огірки чудово пасують до молодої картоплі з вершковим маслом, тертих пляцків, до слабосоленої риби, а також як акомпанемент до газованих (або негазованих, але добре охолоджених міцних) напоїв.