Малосольні огірки за один день: простий та геніальний рецепт

Малосольні огірки – неодмінний супутник українського літа. Ось простий покроковий рецепт малосольних огірків, які готуються за один день. Головний секрет – газована мінеральна вода.

image

Завдяки використанню газованої мінеральної води огірки просолюються надзвичайно швидко, зберігають яскравий зелений колір та хрумтять так, що йде луна.

НА 3-Л БАНКУ:

Складники

Приготування

  1. Вимити всі складники. Часник очистити зубчиками.
  2. Зрізати кінчики з кожного огірка з обох боків.
  3. На дно банки укласти частину кропу та часнику, перець. Зверху розподілити огірки. Вкрити кропом та листям, що залишилося, і викласти зубчики часнику.
  4. У мінеральній воді розчинити цукор, сіль.
  5. Залити сумішшю огірки з кропом і часником, перцем та листям хрону та вишні.
  6. Накрити банку, поставити в холодне місце на добу. Проте перші дегустації огірків можна буде проводити навіть скоріше.

Малосольні огірки чудово пасують до молодої картоплі з вершковим маслом, тертих пляцків, до слабосоленої риби, а також як акомпанемент до газованих (або негазованих, але добре охолоджених міцних) напоїв.

Популярне на VOGUE