Без зайвої скромності: як зі звичайної картоплі приготувати ресторанну страву

Зіркова візажистка, гастроентузіастка, foodie Ната Стрільчук ділиться рецептом, який буде дуже доречний для затишних осінніх вечорів. Найсмачніша картопля, яка має гарний вигляд і в тарілці, і в сторис, – а ще божественно смакує. "Замість тисячі слів – просто погляньте на неї", – каже Ната Стрільчук.

Інгредієнти

Дрібна картопелька – 250 г

Часник – 2 зубчики

Тім'ян та розмарин

Лимон – 1 шт.

Дуже багато зелені (петрушка, кріп, базилік, мʼята, кінза)

Горошок свіжоморожений – 100 г

олія авокадо – 250 г

перепелині яйця – 3 шт.

Діжонська гірчиця – 1 ч. л.

Гірчиця зернятами – 1 ч. л.

Червона ікра – 50 г (але можна більше)

Приготування

Відварюємо картоплю до 90% готовності.

Я до окропу завжди додаю часник та ароматні трави (тимʼян та розмарин).

Далі робитимемо варіацію на тему healthy-майонезу. Насправді демонізований всіма майонез буває різний. Приготований вдома, це вишуканий соус французької кухні, який не має нічого спільного з готовими майонезами для заправки радянських салатів.

Для цього змішуємо перепелині яйця, чайну ложку діжонської гірчиці, лимонний сік та 250 мл олії авокадо та збиваємо в блендері.

Дрібно нарізаємо зелень.

На пательні обжарюємо картоплю до золотавої скоринки та рівно на 10%, які їй бракувало до ідеальної готовності.

Змішуємо всі складові.

Додаємо до картоплі горошок, всю зелень.

Ложку зернят гірчиці.

Щедро поливаємо майонезом та помішуємо, поєднуючи між собою.

Перекладаємо порційно до подачі.

Зверху натираємо цедру лимона

та кладемо щедру ложку ікри.

Божественна симфонія смаку!

Фото: Дмитро Бахта

Популярне на VOGUE