Крім функціональних і мінімалістичних меблів, IKEA славиться своїми фірмовими мітболами, рецептом яких компанія поділилася в мережі (завдяки карантину, до речі).
На чотири порції.
Для мітболів знадобиться:
500 г яловичого фаршу;
250 г свинячого фаршу;
1 цибулина (дрібно нарізати);
1 зубчик часнику (розім'яти або дрібно нарізати);
100 г панірувальних сухарів;
1 яйце;
5 ст. л. жирного молока;
Щедра щіпка солі й перцю.
Для вершкового соусу знадобиться:
Трохи рослинного масла;
40 г вершкового масла;
150 мл овочевого бульйону;
150 мл яловичого бульйону;
150 мл жирних вершків;
2 ч. л. соєвого соусу;
1 ч. л. діжонської гірчиці.
Готуємо мітболи:
Змішайте вручну яловичий і свинячий фарш. Додайте цибулю, часник, панірувальні сухарі, яйце і добре перемішайте. Додайте молоко та спеції.
З отриманої маси зробіть невеликі кульки. Викладіть їх на чисту тарілку, накрийте і залиште в холодильнику на 2 години (це допоможе мітболам зберегти форму під час приготування).
На сковороді на середньому вогні розігрійте масло. Як тільки сковорода розігріється, викладіть мітболи, підсмажте їх з усіх боків (до коричневого кольору).
Після цього викладіть мітболи на деко і накрийте. Помістіть мітболи в розігріту духовку (до 180 °C у звичайному режимі і до 160 °C – в конвекційному) на 30 хвилин.
Готуємо вершковий соус:
Розтопіть у сотейнику 40 г вершкового масла. Потім додайте до масла 40 г пшеничного борошна і розмішуйте протягом 2 хвилин. Додайте 150 мл овочевого бульйону й 150 мл яловичого бульйону і продовжуйте розмішувати. Додайте 150 мл вершків, 2 ч. л. соєвого соусу 1 ч. л. діжонської гірчиці. Доведіть масу до кипіння й дочекайтеся, поки соус загусне.
Подавайте мітболи з картоплею. Насолоджуйтесь!