Соковиті часточки груші під ніжним бісквітом будуть популярними цієї осені як ніколи раніше. Варіації британського десерту — від просоченого наскрізь цукровим сиропом до healthy-варіанту з вівсяними пластівцями — неодмінно привернуть увагу в Instagram і надихнуть купити пару зайвих груш. Vogue.ua ділиться простим і смачним рецептом, який легко адаптувати під особисті смаки.
Крамбл — дуже зручний десерт. З одного боку, він заповнює потребу в борошняному і солодкому, з іншого — тіста тут відчутно менше, якщо порівнювати з традиційною шарлоткою. Ще крамбл легко транспортувати: досить ложки, щоб перекласти соковиті часточки груші та кексів у склянку чи на тарілку. Як подавати? Не соромно сказати, що як крамбл упаде, так і буде красиво. І в цьому точно більше правди, ніж вигадки.
Інгредієнти для начинки:
3-5 груш;
¼ чашки цукру;
3 ст. л. води;
3 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
Щіпка кориці;
Сік половини лимона.
Інгредієнти для тіста:
1 ½ чашки борошна;
⅓ склянки цукру;
1 ст. л. розпушувача;
¼ ч. л. солі;
180 г молока;
45 г вершкового масла, розтопленого і теплого.
Приготування:
- Очистіть груші (за бажанням) від шкірки і наріжте їх часточками або кубиками. Потім викладіть їх у скляну або керамічну форму для запікання, збризніть соком лимона, додайте корицю і цукор.
- Змішайте воду з кукурудзяним крохмалем до повного його розчинення. Отриману масу додайте до груш і акуратно перемішайте.
- У великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач і сіль.
- Додайте молоко і масло, а потім злегка перемішайте до отримання вологої, але не однорідної маси.
- Тісто вилийте на груші. Тісто має покривати часточки, але не повністю приховувати їх.
- Помістіть масу в розігріту до 190 °C духовку на 25 хвилин.
- Через 25 хвилин бісквіт зверху стане золотистим, але всередині тісто ще буде вологим.
- Залиште крамбл у духовці ще на 15 хвилин, знизивши температуру до 165 °C. Залишайте крамбл у духовці, поки бісквіт не покриється насиченою золотою скоринкою, а тісто всередині не стане готовим (сухим).
- Потім дістаньте крамбл і дайте йому охолонути.
- Подавати крамбл можна як зі збитими вершками або морозивом, так і без них.
Насолоджуйтесь!