Щовихідних vogue.ua пропонує ідеї смачних і простих сніданків від українських шеф-кухарів і ресторанів. Цього разу шеф-кухар київського ресторану Under Wonder Володимир Чечко надихає приготувати елегантний сніданок з весняним настроєм — креветки на панкейку зі шпинату з мусом із авокадо й ожини і чіпсами з пармезану.
Щоб добре почати день, сніданок має бути не лише смачним і поживним, а й красивим. Володимир Чечко, шеф-кухар ресторану Under Wonder, поділився рецептом креветок на панкейку зі шпинату з мусом із авокадо й ожини і чіпсами з пармезану. Компонентів багато, яскравих кольорів достатньо, кулінарних технік теж вистачає. Але не треба лякатися, дотримуйтесь покрокових вказівок з рецепта, і сніданок вийде швидким і смачним.
На одну порцію.
Крок 1. Мус з авокадо і ожини
Інгредієнти:
½ стиглого авокадо;
20 г свіжої або замороженої ожини;
15 г вершків 30% жирності;
5 г соку лимона;
1 г солі.
Приготування:
- Всі інгредієнти для мусу змішайте в блендері до однорідної консистенції.
- Готовий мус поставте в холодильник.
Крок 2. Чіпси з пармезану
Інгредієнти:
10 г тертого пармезану.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 ° C.
- Тертий пармезан викладіть тонким шаром на пергамент і помістіть у духовку.
- Запікати потрібно 5-6 хвилин.
- Потім дістаньте чіпси з духовки і перекладіть їх на паперовий рушник.
Крок 3. панкейк зі шпинату з креветками
Інгредієнти:
50 г шпинату;
1 жовток;
30 г борошна;
1 г солі;
4 креветки.
Приготування:
- Усі інгредієнти змішати в блендері до однорідної консистенції.
- На розігріту з рослинною олією сковорідку викласти рівним шаром тісто.
- Обсмажити панкейк з обох сторін.
- Креветки очистити від панцирів і обсмажити на розігрітій сковорідці на олії з обох боків до готовності. В кінці посолити.
Крок 4. Подача
- На тарілку викладіть панкейк.
- Зверху покладіть обсмажені креветки, між креветками — мус.
- Прикрасьте чіпсами з пармезану.
- За бажанням можна прикрасити мікрогріном або мангольдом, а також пелюстками органічних квітів.