5 рецептів святкових страв від київських ресторанів

Напередодні Різдва й Нового року київські ресторани допомагають скласти святкове меню. Ці п’ять страв, від салату з лососем до соковитої запеченої качки, прикрасять святковий стіл і здивують приголомшливим смаком.

Соковита качина ніжка з пряною грушею, апельсиновим чатні та винним соусом (ресторан і бар 11 Mirrors)

Чудова страва для різдвяної чи новорічної вечері з друзями. Для товариства 4—6 осіб можна використовувати одну цілу качку.

Інгредієнти:

1 качина ніжка;

1 груша;

200 мл червоного вина;

1 паличка кориці;

3 квітки гвоздики;

1 аніс;

2 апельсини;

сіль, цукор, чорний мелений перець — на смак;

чебрець, розмарин — на смак;

1 перець чилі (дрібно нарізати);

1 ч. л. меду.

Приготування:

Салат з парових овочів з пряним лососем і креветками на пюре із зеленого горошку (ресторан Under Wonder)

Легкий і гарний салат потішить вишуканим смаком і принесе літню свіжість цієї зими.

Інгредієнти:

40 г картоплі, відвареної на парі;

40 г моркви, відвареної на парі;

половинка відвареного курячого яйця;

1 відварене перепелине яйце;

30 г свіжого огірка;

30 г слабосолоного або пряного лосося;

3 тигрові креветки без голови;

30 г майонезу (домашнього);

100 г зеленого горошку (можна свіжомороженого);

100 г молока;

3 г солі;

20 г рослинної олії (для смаження);

2 г цибулі шніт (нарізати для подавання).

Приготування:

Качка зі сливовим хойсіном, булгуром і сухофруктами (ресторан "Любий дядько")

Цього року в ресторані "Любий дядько" підготували новорічне меню у форматі ready to cook — ви отримуєте заготівки страв і доводите їх до готовності самостійно, згідно з інструкціями. Зірка святкового меню — качка зі сливовим хойсіном, булгуром і сухофруктами.

Приготування:

Олів’є з камчатським крабом, ікрою лосося та коктейльними креветками (ресторан Citronelle)

Немає нічого новорічнішого за варіацію салату "Олів’є" з крабом, червоною ікрою та креветками. Залишається тільки готувати, пробувати й захоплюватися.

Інгредієнти:

20 г м’яса краба;

45 г коктейльних креветок;

1 перепелине яйце;

5 г ікри лосося;

16 г свіжомороженого зеленого горошку;

20 г капусти кале;

116 г картоплі;

морква;

15 г свіжого огірка без кісточок;

10 г кримської цибулі.

Інгредієнти для соусу:

26 г домашнього майонезу;

2 г трюфельної пасти;

6 г соєвого соусу;

6 г оцту Міцукан;

1 г васабі;

1 г солі;

1 г цукру.

Приготування:

Французький салат з індичкою й креветками (ресторан "Прага")

Ще один ніжний салат, який складе чудову компанію іншим стравам на святковому столі й тішитиме великою кількістю соковитих інгредієнтів і смачних соусів.

Інгредієнти:

40 г обсмажених креветок;

40 г відвареного філе індички;

30 г огірка;

30 г відвареної картоплі;

40 г авокадо;

1 куряче яйце;

10 г каперсів;

30 г зеленого горошку.

Приготування:

Для домашнього майонезу:

Кроповий соус готуємо так:​​​​​​​

Насолоджуйтеся!

Популярне на VOGUE