Кіш на сніданок: 3 рецепти з горошком, блакитним сиром і броколі

LIFE
19 лютого 2022

Кіш може стати чудовим сніданком, особливо коли ви приготуєте його самостійно. Food-колумністка й журналістка Олена Сагун поділилася з vogue.ua улюбленими рецептами.

Кіш із зеленим горошком й помідорами чері

Інгредієнти:

Для тіста на форму діаметром 24 см:

100 г холодного вершкового масла;
200 г пшеничного або рисового борошна (у мене рисове);
1 яйце;
1 ч. л. солі;
½ ч. л. середземноморських чи грецьких трав;
1-2 ст.л. тертого пармезану (опційно).

Для начинки:

300 г замороженого зеленого горошку (попередньо розморозити);
250 г помідорів чері;
250 г сметани (10%) або густого йогурту;
3 яйця;
Дрібка сухих трав (тих же, що й для тіста);
Сіль і перець за смаком.

Приготування:

Кіш із блакитним сиром, цибулею та грушею

Інгредієнти:

Для тіста на форму діаметром 24 см:

200 г рисового або звичайного борошна;
60 г холодного масла;
½ ч. л. розпушувача;
½ ч. л. солі;
1 яйце.

Для начинки:

4 невеликі цибулини;
1 ст. л. рослинної олії;
1 ч. л. цукру (опційно);
100 г сиру з блакитною пліснявою;
3 стиглі груші;
300 г густого йогурту або сметани;
2 яйця;
1 ч. л. свіжих листочків чебрецю (або ½ ч. л. сушеного чебрецю);
Сіль, перець;
Трохи лимонного соку..

Приготування:

Тісто:

Начинка:

Випікаємо тісто:

Поки випікається тісто, доробляємо начинку:

Збираємо кіш:

Кіш з броколі та бринзою

Інгредієнти:

Для тіста на форму діаметром 24 см:

200 г пшеничного або рисового борошна (для кішів і тартів я люблю рисове);
70 г холодного масла;
½ ч. л. розпушувача;
½ ч. л. солі;
1 яйце

Для начинки:

350 г броколі;
150 г бринзи;
400 г сметани (10%) або турецького йогурту (9%);
3 яйця;
1 ч. л. свіжих листків чебрецю (або ½ ч. л. сухих);
Сіль, перець за смаком.

Приготування:

Тісто:

Випікаємо основу кіша:

Поки основа в духовці, готуємо начинку:

Збираємо кіш:⠀

Популярне на VOGUE