Які фрукти та овочі їсти навесні, щоб не хворіти

LIFE
28 березня 2021

Весна час, коли хочеться різнокольорових страв, але щоб дочекатися сезонного врожаю, слід запастися терпінням. Розповідаємо, які фрукти і овочі допоможуть скрасити період очікування і підтримати імунітет.

В салат

Для підтримання здоров'я волосся, нігтів і кісток важливо вживати овочі, які постачають в організм вітаміни груп С і А, фолієву кислоту, калій і залізо. Багато зелених листових овочів насичені цими елементами. Цієї весни зверніть увагу на шпинат, капусту кале, мангольд, рукколу і червону капусту.

Photo: Getty Images
Для гарніру

Восени в якості гарніру резонно використовувати гарбуз. Взимку — сочевицю і картоплю. Навесні, коли доводиться задовольнятися коренеплодами і тим, що стандартно вдається знайти на овочевих прилавках, можна спробувати урізноманітнити меню щільними і водночас легкими текстурами: морква, броколі, батат і заморожений зелений горошок стануть чудовим варіантом гарніру, наповнять овочевий суп кольором і поживно проявлять себе у складніших стравах, на кшталт запіканки. Разом з цими овочами організм отримає вітаміни С, В і А, антиоксиданти, клітковину, кальцій та інші важливі мікроелементи та поживні речовини.

Photo: Getty Images
На десерт

Яблука, цитрусові та банани — стандартний фруктовий набір, завжди доступний в супермаркеті і постачає в організм хорошу дозу клітковини, вітаміну С і калію. Звісно, сучасний світ дозволяє нам цілорічно їсти ягоди і заморські фрукти, але в такому разі слід особливо скрупульозно перевіряти виробника і постачальника цих смаколиків.

Photo: Getty Images

Популярне на VOGUE