Індичка в журавлинному соусі на честь Дня Подяки

LIFE
27 листопада 2021

У листопаді в Канаді та США відзначають День Подяки. Цей день знаменує початок сезону зимових свят, тому його відзначають із особливим трепетом. Зіркою святкового столу традиційно cтає індичка, яку господині й господарі вечора запікають на знак вияву турботи й любові до рідних і близьких. Рецептом пряної індички у журавлинному соусі з vogue.ua поділився Юрій Ковриженко, український шеф-кухар, амбасадор української кухні у світі, член найпрестижнішого кулінарного ордену у світі Disciples Escoffier International.

imageЮрій Ковриженко
Індичка в журавлинному соусі
Photo: Getty Images

Складові

Для птиці:

1 тушка індички (до 5 кг);

150 г вина (марсала, мадера або херес);

Розмарин (кілька гілочок);

Чебрець (кілька гілочок);

100 г вершкового масла;

2 зубчики часнику;

Сіль і перець за смаком.

Для фаршу:

500 г каштанів;

500 г цибулі;

1 зубчик часнику;

200 г родзинок;

200 г кураги;

70-100 г мигдальних пластівців;

30 г петрушки;

100 г бекону;

100 г сухарів;

Для журавлинного соусу:

300 г журавлини;

3 гілочки чебрецю;

1 зубчик часнику;

Мед за смаком;

1 ч.л. розового перцю;

2 палочки кориці;

Цедра апельсина до смаку.

Приготування:

Популярне на VOGUE