Розповідаємо про 3 порційних рецепта запеченої вівсянки з літніми ягодами і пропонуємо корисну інтерпретацію морквяного торта.
Запечену вівсянку можна готувати з нуля або використовувати заготовки, а ще це нетиповий варіант традиційного сніданку, який можна подавати як у солодкому, так і солоному вигляді. Нижче дивіться і пробуйте солодкі рецепти запеченої вівсянки. А потім сміливо експериментуйте з улюбленими інгредієнтами і поєднаннями.
Інгредієнти:
40 г вівсянки (або пластівців гречки/кіноа);
½ маленького стиглого банана (розім'яти в пюре);
120 мл улюбленого молока;
¾ ч. л. пекарського порошку;
1 ст. л. кленового сиропу (або меду);
½ ч. л. ванільного екстракту;
1 ч. л. меленої кориці;
велика жменя малини (або інших ягід);
невелика жменю мигдальних пластівців;
ложка грецького йогурту (або його рослинної альтернативи) для подачі.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °C. Змастіть невелику форму для випікання невеликою кількістю вершкового або кокосового масла.
- Змішайте в мисці всі інгредієнти (крім йогурту) до однорідної маси. Перекладіть масу в форму і запікайте близько 25 хвилин, поки не з'явиться золотава скоринка по краях.
- Коли дістанете вівсянку з духовки, дайте їй охолонути упродовж 10 хвилин. Додайте грецький йогурт і ще трохи кленового сиропу або меду за бажанням. А потім насолоджуйтеся стравою.
Порада:
Обов'язково спробуйте цей рецепт з вишнею! Також не відмовляйте собі в задоволенні в іншу пору року — використовуйте заморожені ягоди. А якщо у вас немає мигдальних пластівців, наріжте кілька звичайних горіхів.
Інгредієнти:
40 г вівсянки (або пластівців кіноа/гречки);
½ маленького стиглого банана (подрібнити в пюре);
120 мл улюбленого молока;
¾ ч.л. пекарського порошку;
1 ст. л. кленового сиропу або меду;
½ ч. л. ванільного екстракту;
1 маленька морквина (натерти на тертці);
1 ч. л. меленої кориці;
¼ ч. л. меленого імбиру/суміші спецій/мускатного горіха;
пара столових ложок подрібнених волоських горіхів і/або фісташок;
пара столових ложок родзинок/сухофруктів/фініків;
крихітна щіпка солі;
ложка грецького йогурту (або його рослинної альтернативи) для подачі.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °C. Змастіть невелику форму для випікання невеликою кількістю вершкового або кокосового масла.
- Змішайте в мисці всі інгредієнти (крім йогурту) до однорідної маси. Перекладіть масу в форму і запікайте близько 25 хвилин, поки не з'явиться золотава скоринка по краях.
- Коли дістанете вівсянку з духовки, дайте їй охолонути упродовж 10 хвилин. Додайте грецький йогурт і ще трохи кленового сиропу або меду за бажанням. А потім насолоджуйтеся стравою.
Порада:
Якщо у вас немає моркви, використовуйте замість неї невелике яблуко. Імбир, корицю, мускатний горіх або спеції можна замінити ½ або 1 столовою ложкою пряного чаю.
Інгредієнти:
40 г вівсянки (або пластівців кіноа/гречки);
½ маленького стиглого банана (подрібнити в пюре);
120 мл улюбленого молока;
¾ ч.л. пекарського порошку;
1 ст. л. кленового сиропу або меду;
½ ч. л. ванільного екстракту;
1 ч. л. меленої кориці;
жменя лохини;
1 ст. л. какао;
невелика жменя крупно нарізаних горіхів (або насіння);
ложка грецького йогурту (або його рослинної альтернативи) для подачі.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °C. Змастіть невелику форму для випікання невеликою кількістю вершкового або кокосового масла.
- Змішайте в мисці всі інгредієнти (крім йогурту) до однорідної маси. Перекладіть масу в форму і запікайте близько 25 хвилин, поки не з'явиться золотава скоринка по краях.
- Коли дістанете вівсянку з духовки, дайте їй охолонути упродовж 10 хвилин. Додайте грецький йогурт і ще трохи кленового сиропу або меду за бажанням. А потім насолоджуйтеся стравою.
Порада:
Для цього рецепта підійдуть будь-які ягоди, а замість какао можна використовувати протеїновий порошок. Якщо ви хочете більше розкоші, додайте до суміші кілька крупно нарізаних часточок темного шоколаду.
Текст: Melissa Hemsley
За матеріалами vogue.co.uk