Щоб приготувати ці 5 коктейлів, не обов'язко бути міксологом. Достатньо дотримуватися інструкції.
Цей коктейль — старший брат відомого "Апероля". Гіркий, сухий і злегка солодкуватий, він став улюбленим напоєм Ентоні Бурдена і Ернеста Хемінгуея. Додайте великий кубик льоду і трохи цедри як фінальний штрих.
Вам знадобиться:
Рівні пропорції Campari, джина і лікеру, а також апельсин для прикрашання.
Приготування:
- Змішайте рівні частини рідких інгредієнтів у шейкері з льодом. Потім процідіть отриманий коктейль у склянку на кубик льоду. Додайте цедру апельсина. Готово.
- Також можна додати трохи содової, якщо хочете отримати більш легкий коктейль.
Створений у 1800-х роках, це бездоганний коктейль для любителів освіжаючих і злегка солодких напоїв. "Том Коллінз" легко п'ється і приємно тішить рецептори цедрою, неодмінно покращуючи настрій — ідеально для пікніка.
Вам знадобиться:
Джин, содова, лимон і сироп (або цукор).
Приготування:
- У шейкері з льодом змішайте півтора шота джина і пів шота лимонного соку.
- Також додайте придбаний у кроамниці цукровий сироп. Або приготуйте сироп самостійно. Для цього змішайте склянку цукру зі склянкою води, нагрійте цю суміш, — перемішуючи, щоб цукор розчинився. І дайте сиропу охолонути. Охолоджений сироп обов'язково зберігайте в холодильнику.
- Одержаний коктейль процідіть у високу склянку з льодом і залийте содовою.
- Часто цей коктейль прикрашають часточкою лимона, апельсина або вишнею. Але це жодним чином не впливає на смак.
Цей коктейль зазвичай міксується просто в склянці для подачі. Через століття "Олд Фешн" залишається головним джентльменським коктейлем, адже його приготування майже не потребує зусиль.
Вам знадобиться:
Віскі або бурбон, біттер Angostura, кубик цукру або цукровий сироп, цедра апельсина.
Приготування:
- В охолодженій склянці змішайте кубик цукру, чайну ложку води і два деша біттера. При цьому, якщо замість цукру ви використовуєте сироп, воду додавати не потрібно.
- Потім просто додайте зверху одну-дві порції віскі або бурбона і перемішайте з льодом.
- Переконайтеся, що все розбавлене і змішане, перш ніж додати цедру апельсина.
"Мартіні" — це той класичний коктейль, який не обов'язково має бути ідеальним і може змінюватися залежно від уподобань.
Вам знадобиться:
Джин або горілка і вермут — обов'язково; оливки або лимон — залежно від того, яку версію ви готуєте.
Приготування:
- Не існує правильного чи неправильного рецепта "Мартіні", тому що ви можете міксувати інгредієнти так, як того побажаєте, але експерти сходяться на думці, що базова рецептура передбачає змішування джина і сухого вермуту в пропорції 4: 1, проціджування коктейлю в склянку і додавання цедри лимона в кінці.
- Інша версія, під назвою "Брудний мартіні", відома додаванням до базового міксу двох столових ложок розсолу з банки оливок і одну або три оливки на шпажці для подачі.
- Є ще "Мартіні" з горілкою, який нічим не відрізняється від класичного коктейлю, за винятком заміни джина на горілку.
- Варіація коктейлю під кодовою назвою "007" містить скотч замість джина і мартіні Vesper. Джин, горілка і лікер Lillet змішуються в пропорції 3: 1: ½, з додаванням лимона наприкінці. Перед проціджуванням у склянку, обов'язково збовтайте коктейль.
"Маргарита" стане душею товариства за будь-якої оказії. Цьому коктейлю легко надати будь-якого настрою, — хоч солодкості маракуйї, хоч гостроти халапеньо, хоч прохолодності пива.
Вам знадобиться:
Текіла, свіжовичавлений сік лайма, апельсиновий лікер, кам'яна сіль і сироп агави (за бажанням).
Приготування:
- Край склянки змочіть соком лайма, а потім занурте його в сіль.
- Щоб приготувати коктейль, змішайте текілу і апельсиновий лікер в пропорції 2: 1 і додайте сік лайма. Обов'язково спробуйте коктейль, щоб зрозуміти,чи не треба додати щось іще.
- Якщо не вистачає солодкості, додайте трохи сиропу агави.
- Процідіть коктейль у підготовлену склянку з льодом. Прикрасьте часточкою лайма.
За матеріалами gq.com.au
Текст: Pema Bakshi