Мемуари принца Гаррі вийдуть українською вже навесні

Мемуари принца Гаррі, які вийшли 10 січня, потрапили на перші шпальта світових видань ще задовго до релізу. Хороші новини: вже у березні зізнання принца можна буде прочитати українською – книжка вийде у видавництві Laboratoria, яке вже відкрило передзамовлення на майбутній бестселер. Нагадаємо, мемуари принца Гаррі отримали доволі недвозначну назву Spare ("Запасний").

Продажі довгоочікуваних мемуарів стартували 10 січня

Увага, прикута до мемуарів одного з найвідоміших членів королівської родини, який разом зі своєю дружиною герцогинею Сассекською та двома дітьми вже декілька років мешкає в США, пояснюється ступенем відвертості книжки.

У дуже прямій та щирій манері Гаррі розповідає не тільки факти, що можуть сподобатися жовтій пресі – зокрема, про свій перший сексуальний досвід, який стався зі старшою жінкою... в полі, або про експерименти з наркотиками та гучні вечірки. Пише принц і про насправді серйозні та навіть болісні речі: непрості стосунки з братом, якого він називає "заклятим ворогом", і ще більш складні – з батьком, королем Чарльзом, який, власне, і дав назву цій книзі, адже після народження Гаррі він сказав принцесі Діани: "Чудово! Тепер ти дала мені спадкоємця та "запасного" (англ. spare) – моя робота виконана".

А ось як описує мемуари видавництво PenguinRandomHouse, яке видало книжку у Великобританії. "Spare відразу повертає читачів до одного з найбільш трагічних образів двадцятого століття: двоє молодих хлопців, два принци, йдуть за труною своєї матері, а світ дивиться на це зі смутком — і жахом. Коли Діану, принцесу Вельську, поховали, мільйони людей замислювалися над питанням, що думають і відчувають принци — і як відтепер розвиватимуться їхні життя".

Що ж, прочитати мемуари принца Гаррі та зрозуміти, чому вони спричинили таке занепокоєння в королівській родині, зможемо вже навесні.

Популярне на VOGUE