До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як дизайнерські майки стали новим символом статусу

Упродовж кількох сезонів бренди — від Loewe і Marine Serre до Prada — представляли у своїх колекціях прості базові майки. А цього літа — як можна було помітити на фото з Тижня моди в Копенгагені чи фото кожного другого інфлюенсера в Instagram — дизайнерські майки стали основою будь-якого модного гардеробу.

Дизайнерська майка — це топ без рукавів спортивного силуету, який можна сплутати зі звичайною майкою, за винятком того, що в більшості випадків дизайнерська версія має знак статусу: видимий логотип бренду. Мотив півмісяця Marine Serre з’являється ледь не на усіх предметах бренду відтоді, як паризька дизайнерка випустила свою дебютну колекцію осінь-зима 2017. Marine Serre, безперечно, не перший бренд в історії моди, який розробив характерний мотив і застосував його до відносно простого предмету одягу. Але лейбл справді став рушійною силою в популяризації дизайнерських майок у нинішній період надзвичайного попиту на них.

Реклама

Marine Serre представила майку з власним знаковим мотивом у 2017 році, помістивши її під багатоярусну сукню без бретелей у своїй дебютній колекції. Відтоді майка залишається частиною її основної колекції і постійно розпродається як у фізичних крамницях, так і в Інтернеті.

Marine SerreMarine Serre весна-літо 2018

Безперечно, ціна відіграє певну роль у піднесенні дизайнерських майок. Тоді як складно виготовлені вручну вироби Marine Serre коштують тисячі доларів, майки продаються за набагато зручнішою ціною в 155 доларів. У контексті розкішних покупок топ вартістю 155 доларів – це непогане місце для початку формування брендового гардеробу. Подібно до пари шкарпеток із монограмою чи дизайнерського чохла для телефону, майка з логотипом дає змогу підвищити лояльність до бренду, не збиваючи з клієнта великі суми грошей.

Loewe весна-літо 2022

Звичайно, все відносно, і ціни на базові речі одного бренду відрізнятимуться від цін на продукти іншого. У колекції Loewe весна-літо 2022 представлена біла майка в рубчик з логотипом у вигляді закручених літер. Враховуючи наростальну популярність Loewe серед різноманітної когорти шанувальників моди — цій майці з логотипом судилося стати гітом.

Щойно колекція надійшла в продаж, Vogue Scandinavia оголосив, що її носить кожен скандинавський інфлюенсер. Але ціна майки точно відповідала високоякісним виробам іспанського бренду. Loewe — це лейбл, заснований на принципах майстерності, і незалежно від того, чи це сумочка з натуральної телячої шкіри, чи топ з ребристого джерсі, у бренді прискіпливо ставляться до якості будь-чого. Таким чином ви купуєте не річ на один сезон; а одяг, на який ви зможете покладатися багато років.

Prada осінь-зима 2022/2023Prada осінь-зима 2022/2023

Поява майки в колекції Prada осінь-зима 2022/2023 була підкріплена темою прагматичного одягу. Практичність набуває нового значення та цінності, що дає ідеальні умови для створення таких простих речей у спільній творчості Міуччі Пради та Рафа Сімонса.

Подібно до Loewe та Marine Serre, Prada представив власну інтерпретацію майки в поєднанні з багатошаровими спідницями, не заправляючи її. Це нагадує нам, що ви можете носити дизайнерську майку будь-яким чином. Окрім того, вона підходить до всього: від штанів-парашутів у Loewe до деконструйованої джинсової куртки з першої колекції Гленна Мартенса для Diesel.

Diesel весна-літо 2022Diesel весна-літо 2022

Варто зазначити, що логотип не обов’язково має бути видимим, щоб майка кваліфікувалася як дизайнерська. Креативний директор Bottega Veneta Матьє Блазі відкрив свою дебютну колекцію осінь-зима 2022/2023 для бренду з найбільш нормкормного образу: звичайної білої майки, заправленої в пару синіх джинсів з низькою посадкою. На топі не було видимого логотипа, власне, як і в The Row чи Hermès, які рідко брендують свої речі. У випадку відсутності лого весь сенс полягає в тому, як ви стилізуєте та як ви представляєте себе в доволі простих речах.

Bottega Veneta осінь-зима 2022/2023Bottega Veneta осінь-зима 2022/2023

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.