До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Vogue-словник: що таке стилістичний прийом french-tuck

Кожна індустрія, зокрема мода, має свою лексику. Раз на тиждень у рубриці "Vogue-словник" ми знайомитимемо вас із цікавими словами, словосполученнями або фразами, якими користуються інсайдери та професіонали fashion-світу, описуючи ті чи інші явища, речі та стилістичні прийоми. Сьогодні у нас — french-tuck.

Розі Гантінгтон-Вайтлі
Розі Гантінгтон-Вайтлі

Реклама

French-tuck — це стилістичний прийом, коли одяг для верхньої частини тіла заправляється у штани чи спідницю тільки спереду, а з боків та спини залишається вільним. Фанатками такого способу носити сорочки та футболки є француженки. Це допомагає збалансувати пропорції, додати образу легкості та ефектно виглядає в динаміці. Цей прийом нерідко використовують стилісти під час знімань або на модних шоу. Часто його можна побачити під час показів французького бренду Isabel Marant.

Isabel Marant весна-літо 2023
Isabel Marant весна-літо 2023

На додаток до цього француженки часто залишають розстебнутими кілька верхніх ґудзиків, що робить образ ще вільнішим, але при цьому не втрачається його шарм. Заправляти таку сорочку можна як у вузькі джинси, так і у широкі штани-палаццо. Єдиний момент — бажано вибирати речі з тканин, що не мнуться, щоб після навіть короткої паузи на каву в улюбленому кафе вона не виглядала недоглянутою.

Одним із фанатів цього прийому є Тан Франс — дизайнер, стиліст і ведучий шоу Queer Eye на Netflix, який постійно використовує french-tuck і в жіночих, і в чоловічих образах. Багато глядачів навіть подумали, що саме він першим вигадав такий спосіб заправляти сорочку в штани і назвав на честь себе, але він лише популяризатор цього простого, але ефектного прийому.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.