До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Вельвет — наймодніший матеріал цього сезону

Багато дизайнерів поглянули на свої колекції сезону осінь-зима крізь призму моди сімдесятих. А відтак у колекціях з’явилися об’ємні кудлаті шуби, топи й сукні з візерунком пейслі, замшеві куртки, піджаки з ніби заточеними вилогами, і, звісно ж, вельвет.

Вельветовий одяг був невіддільною частиною гардероба Керолін Бессет-Кеннеді, яка більшу частину дев’яностих віддавала перевагу вкороченим вельветовим штанам і простій чорній водолазці. Кейт Мосс носила одяг із цієї тканини понад двадцять років: спершу у вигляді рубіново-червоного піджака в період спільного життя з Джонні Деппом, а згодом — у вигляді коричневих вельветових штанів. Вельвет привертав увагу й на фото Джейн Біркін і Сержа Генсбура в однакових піджаках або штанах. Або ж викликав захват у безтурботному образі Даян Кітон в об’ємному вельветовому піджаку, який вона носила у фільмі "Енні Голл".

Реклама

У сезоні осінь-зима 2021/2022 вельвет став головним елементом гардероба в прохолодну пору. Його вважають незамінним матеріалом у чоловічій моді. Колись цю тканину навіть називали "ерудованою версією оксамиту", оскільки великою мірою вельветові костюми або піджаки асоціювалися з науковцями й професорами. Зі зростанням популярності вінтажу й поверненням цього сезону естетики 1970-х вельвет тепер до певної міри можна вважати символом шику.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.