До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У стилі ретро: які штани купити цієї весни

Мода має унікальну властивість — озираючись назад, вона завжди створює щось нове. Дизайнери не перестають шукати натхнення в стилістиці минулих епох, але водночас їм вдається придумувати сучасні й актуальні речі, наприклад, штани. У колекції Etro легко зчитується естетика 1960-х, шанувальникам наступної декади варто звернути увагу на останню колекцію Gucci, а мінімалізм 1990-х демонструють колекції Jean Paul Gaultier. Розглядаємо ці приклади докладніше.

Блуза Joaquin Valette, штани Versace, ремінь Valentino, взуття Burberry
1960-ті

Шістдесяті — одне з найоптимістичніших десятиліть XX століття, коли світ вже трохи оговтався від спогадів про Другу світову, але ще не занурився в низку постійних криз. До цієї епохи часто звертається італійський бренд Etro, який саме заснував 1968 року мандрівник і колекціонер Джироламо Етро. Тож коли хочеться додати в гардероб яскравих барв, строкатих принтів і трохи вайбу 1960-х, то без брючного костюма в дрібний квітчастий малюнок цієї весни не обійтися.

Реклама
Костюм Etro, хустка Hermes, окуляри Gucci
1970-ті

Не дарма 1970-ті називають найвільнішою декадою. Саме цього періоду мода перестала диктувати певний стиль, а молоді люди на вулицях стали вдягатися набагато різноманітніше. Однак і сімдесятим властиві певні впізнавані ознаки, зокрема струмливі силуети й графічні принти. Тонше за всіх із цією стилістикою працюють у Gucci — Алессандро Мікеле постійно шукає натхнення в 70-х, але завжди під новим кутом зору.

Блуза Joaquin Valette, штани Gucci, взуття Steve Madden
1980-ті

Вісімдесяті — час зухвалих силуетів і сміливих рішень, коли плечі ставали дедалі ширшими, а талія вужчою. Ідеально передає атмосферу цього часу комбінезон Yanina Couture з прямими штанами й рукавами-жиго, натхненими костюмами італійської аристократії.

Комбінезон Yanina Couture, ремінь DA’MU та взуття Zannotti
1990-ті

Дев’яності сміливо можна назвати перепочинком між сміливими 1980-ми й гламурними нульовими, які ще повернуть у наше життя блиск стразів і відчайдушну звабу. Але в останню декаду XX століття глобально мода стала спокійнішою й мінімалістичнішою. Класичне поєднання чорного й білого повсюдно траплялося в колекціях, зокрема й у Жана-Поля Готьє, який охоче працює із цими монохромними відтінками й сьогодні.

Костюм Jean Paul Gaultier, взуття Zannotti

Фото: Roma Lansky @rl35mm

Стиль: RL Jewel @rljewel

Моделі: Maria Janaszek і Mirte Stenekes

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.