До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як Париж намагається стати свідомою столицею моди

Французький інститут моди представив ініціативу Paris Good Fashion, мета якої робити офіційні кроки у напрямку більшої свідомості і розвитку стійкості в індустрії моди.

Saint Laurent весна-літо 2018

Протягом наступних п'яти років (передбачувана дата закінчення програми – це початок Олімпійських ігор 2024-го в Парижі) Paris Good Fashion планує зібрати безліч гравців світу моди, які об'єднають свої зусилля для того, щоб стати більш екосвідомими.

Реклама

"Paris Good Fashion – це відкрите співтовариство, яке об'єднує професіоналів fashion-індустрії, бренди, підприємців, дизайнерів і експертів. Вони працюватимуть разом, щоб скласти план дій і конкретних кроків, завдяки яким Париж стане свідомою столицею моди", – розповіла Ізабель Лефорт.

Saint Laurent весна-літо 2019

Паризька адміністрація, Французька федерація високої моди, креативна платформа Eyes on Talent, Фонд Еллен Макартур і модний інкубатор Les Ateliers de Paris – все це частина ініціативи, яка отримала підтримку від Louis Vuitton і Galeries Lafayette. Члени комітету зосередять свої зусилля на трьох темах: створення економіки замкненого циклу, відкритість постачальників, а також робота задля забезпечення стійкості таких процесів як дистрибуція, енерговитрати і комунікації. Остання тема також включає роботу з Paris Fashion Week.

"Коли я почала займатися модою 20 років тому, ніхто не говорив про стійкість, – сказала Ізабель Лефорт, яка 1997 року стала першим головним редактором журналу Jalouse. – Але світ змінився: ми потрапили в ситуацію екологічної катастрофи. Це величезна проблема для молодого покоління, яке закликає модні бренди змінити свої процеси. Нам потрібно створити діалог між цими двома світами".
"Наше завдання – придумати нове майбутнє для моди. Наша роль полягає в тому, щоб заохочувати творчість через боротьбу зі зміною клімату, продовжувати виробництво у Франції, але захищати природні ресурси і розвивати нашу промисловість з піклуванням про наших професіоналів. Я сподіваюся, що цей день є початком колективного руху в індустрії моди".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.