До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкрасивіші сукні з відкладними комірами осінь-зима 2022/2023

Цієї осені стиль препі знову повернувся в колекції до брендів, а разом із ним романтичні сукні з відкладними комірами. Так, трохи інфантильні та лялькові коміри, що часто вишиті ажурними візерунками, стали головним елементом модних суконь. Дизайнери у своїх колекціях представили як елегантні міді з оксамиту з накрохмаленими білими комірами, так і грайливі мінісукні, що відсилають до шкільних часів. Радимо вже зараз брати цей тренд до уваги і починати носити сукні з "коміром Пітера Пена".

Alberta Ferretti

У нових колекціях брендів осінь-зима 2022/2023 можна зустріти не лише сукні з білими лаконічними комірами, а й часто образи з акуратно вишитими деталями, що нагадують різьблену серветку, або вбрання з комірами, прикрашеними рясним декором. Так, Alberta Ferretti представили напівпрозоре міні з делікатними оборками та білим блискучим коміром, Paco Rabbane показали квіткову сукню з коміром з ажурними краями, а Tory Burch прикрасили оксамитову сукню невеликим округлим коміром.

Реклама
Paco Rabbane
Tory Burch
Self-Portrait

Сукні з відкладним коміром були особливо популярні у 1960-х та 1980-х роках. Цей стилістичний прийом у свій час обожнювала принцеса Діана, яку часто можна було побачити в романтичних сукнях з "коміром Пітера Пена" – від квіткових образів та елегантних убрань у дрібний гороховий принт до лаконічних чорних суконь у шкільному стилі. Якщо Леді Ді часто вибирала сукні з великими накрохмаленими комірами, то цієї осені дизайнери пропонують сукні акуратними невеликими деталями. Так, у колекції Carolina Herrera ви зустрінете чорну маленьку сукню з ефектним декором з блискучого каміння, а у Tod's та Erdem – сукні з гострими білими комірами.

Carolina Herrera
Tod's
Erdem
Kenzo

Vogue.ua зібрав найбажаніші сукні з відкладними комірами цього сезону.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.