До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Історія однієї речі: регбійна сорочка

Історія регбійної сорочки бере свій початок у 1839 році. Команда школи Регбі захотіла створити власну уніформу, яка б вирізняла її з-поміж суперників — так у спорядженні команди з’явилися фланелеві штани, кепка й сорочка з характерним коміром. Однак перша уніформа не була практичною: сорочки шили з вовни, що робило гру влітку просто нестерпною. Новий виток в історії регбійок почався в 1999 році, коли adidas винайшли нову технологію їхнього створення.

Яскраві смужки, відкладний комір і бавовняна пряжа припали до душі не тільки гравцям у регбі, а й тодішнім модникам. Спершу регбійка ввійшла в щоденний побут чоловічого гардероба, а потім і зовсім перекочувала в жіночий. Одними з перших в широкі маси регбійні сорочки вивели Дженіфер Лопес і Періс Гілтон у супроводі головного тренду нульових — джинсів з низькою посадкою.

Реклама
Дженніфер Лопес, 2001 рік
Періс Гілтон, 2002 рік

Не залишалися осторонь і дизайнери, пропонуючи дедалі новіші інтерпретації вже знайомих сорочок. У чоловічій осінньо-зимовій колекції Loewe 2019/2020 бренд представив подовжений варіант регбійки з екстрадовгими рукавами. Головний убір, що супроводжував образ моделі на подіумі, відсилав до прототипу спорядження гравців.

Loewe Menswear, осінь-зима 2019/2020

У колекціях майбутнього сезону дизайнери знову переосмислюють знайомий образ регбійки: Etro презентували сорочку, виготовлену в техніці печворк, а Eudon Choi зробили ставку на контрастні манжети. Незмінним залишається одне — характерний відкладний комір і яскраві смужки.

Etro, осінь-зима 2021/2022
Eudon Choi, Resort 2022

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.