До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Головні тренди на червоній доріжці Met Gala 2023

За традицією, у перший понеділок травня відбувся Бал Інституту костюма Met Gala 2023. Цього року виставка з назви "Карл Лагерфельд: Лінія краси" була присвячена творчості й життю великого майстра. Гості благодійного заходу обирали образи "на честь Карла". Щоб вшанувати роботи дизайнера в різних модних Домах, зокрема у Fendi, Chanel і Chloé, зірки та їхні стилісти надихалися фантастичними творіннями, які дизайнер створював протягом життя. На червоному хіднику було помічено багато чорно-білих кольорів, камелій, бантів, твіду і перлів. Знаменитості робили ставку на вінтажне вбрання, розроблене Карлом, переосмислені весільні сукні, віддавали шану особистому стилю дизайнера через витончені краватки, білі сорочки та рукавички. Серед образів гостей були навіть вбрання, натхнені улюбленою кішкою Лагерфельда — Шупетт. Vogue.ua зібрав головні тренди на червоній доріжці Met Gala 2023.

Лілі Коллінз в Vera Wang
Лілі Коллінз в Vera Wang

Реклама

Ода Карлу Лагерфельду

Щоб віддати шану покійному дизайнеру на червоній доріжці Met Gala багато зірок обирали вбрання з культовими елементами стилю Карла. Так, топмодель Карла Бруні зробила ставку на простоту й елегантність, обравши довгу сукню в улюблених кольорах дизайнера, яку вона прикрасила ювелірними виробами Messika. Карла додала до образу віяло — один із головних аксесуарів, який дизайнер ніколи не залишав, як і свої темні окуляри та шкіряні рукавиці. Тим часом подруга і муза Лагерфельда, Кара Делевінь, зʼявилася у cріблясто-блакитній перуці та вдягнена у велику версію його культової білої сорочки. Звичайно, Делевінь додала до образу шкіряні рукавички й каблучки Chrome Hearts, бренду, який Лагерфельд надзвичайно любив у своїх аксесуарах.

Карла Бруні
Карла Бруні

Кара Делевінь
Кара Делевінь

Джеремі Поуп
Джеремі Поуп

Вінтаж

Щоб вшанувати памʼять великого маестро, знаменитості вирішили зробити ставку на вінтаж й одягнути сукні, які Карл Лагерфельд розробляв, працюючи в таких модних Домах, як Chanel, Fendi, і Chloé. Так, Дуа Ліпа зʼявилася у твідовій сукні з кутюрної колекції Chanel 1992 року з пишною спідницею та корсетом, що підкреслює талію та груди. Це вбрання вперше продемонструвала Клаудія Шиффер на подіумі. Наомі Кемпбелл вбралася у ще одне з власних творінь дизайнера — рожеву атласну сукню, прикрашену деталями з колекції Chanel весна-літо 2010. Тим часом Жизель Бюндхен обрала кутюрну сукню Chanel, яку вона вперше одягла 2004 року, коли знімалася в культовій рекламі аромату Chanel No 5.

Дуа Ліпа в сукні Chanel Haute Couture осінь-зима 1992/1993
Дуа Ліпа в сукні Chanel Haute Couture осінь-зима 1992/1993

Ніколь Кідман в сукні Chanel Haute Couture 2004 року
Ніколь Кідман в сукні Chanel Haute Couture 2004 року

Наомі Кемпбелл у Chanel
Наомі Кемпбелл у Chanel

Ода кішці Шупетт

Усім відомо, як Карл Лагерфельд любив свою бірманську кішку Шупетт; за чутками, вона навіть успадкувала його величезну спадщину. Ось чому Doja Cat, Джаред Лето, Lil Nas X і Жанель Моне вирішили висловити оду любові котячому другу дизайнера. Так, Джаред Лето зʼявився у буквальному сенсі в костюмі Шупетт, чим здивував оточення. Тим часом Doja Cat продемонструвала свою котячу версію — вона вдягла сукню Oscar de la Renta, яка була повністю вишита вручну бісером і укомплектована котячими вушками. Загалом на реалізацію цього образу було витрачено шість місяців.

Doja Cat
Doja Cat

Джаред Лето
Джаред Лето

Жанель Моне
Жанель Моне

Весільні сукні

Весільні сукні на червоній доріжці заслуговують на окрему увагу, адже у творчості Карла Лагерфельда вони відіграли значну роль. На сходах Метрополітен-музею Пенелопа Крус позувала у небесно-блакитній весільній сукні з капюшоном-вуалью, яка була натхненна образом, що модель Інес де ла Фрессанж представила на показі Chanel Haute Couture сезону весна-літо 1988 року. В оригінальному варіанті сукня поєднувалася з чорними туфлями на підборах і золотими прикрасами. В інтерпретації Крус були ж одягнені сережки з діамантами в тон. Тим часом Жизель Бюндхен зробила ставку на великий кейп з пір’ям і сукню з лелітками з колекції Chanel Haute Couture 2007 року, а Ель Фаннінг одягла білу мереживну сукню Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood. Вона доповнила свій вихід романтичними аксесуарами: квітковою короною, пов’язаною навколо голови чорними стрічками, та букетом ромашок, який вона тримала в руках. Більше весільних суконь дивіться тут.

Пенелопа Крус в сукні  Chanel Haute Couture
Пенелопа Крус в сукні Chanel Haute Couture

Жизель Бюндхен у сукні Chanel Haute Couture
Жизель Бюндхен у сукні Chanel Haute Couture

Ель Фаннінг у Vivienne Westwood
Ель Фаннінг у Vivienne Westwood

Перли

На червоній доріжці Met Gala 2023 було багато образів з перлами — це цілком зрозуміло, адже Карл полюбляв додавати цей розкішний елемент до своїх колекцій. Так, Ліззо одягнула вінтажну чорну сукню Chanel сезону осінь-зима 1991/1992, прикрашену великими перлами, а Серена Вільямс обрала вбрання Gucci, прикрасивши його перлинним кольє Lelet NY (у цьому образі вона оголосила про свою другу вагітність на червоній доріжці). Тим часом Кім Кардашʼян пішла ва-банк і прикрасила себе 50 000 прісноводних перлин, люб’язно наданих Schiaparelli. Для створення цього образу десять майстрів працювали понад 1000 годин. Кожна нитка перлин була нанизана та пригорнута до її тіла.

Ліззо у сукні Chanel
Ліззо у сукні Chanel

Кім Кардашʼян у сукні Schiaparelli
Кім Кардашʼян у сукні Schiaparelli

Серена Вільямс
Серена Вільямс

Камелії

Камелія — одна з головних емблем модного Дому Chanel, яку перейняв і переосмислив Карл Лагерфельд, взявши творче кермо Chanel у 1983 році. Так, ця квітка розцвіла на червоній доріжці Met Gala в образах зірок — від елегантного прочитання до монументальних кейпів із сотнями камелій. Енн Гетевей зʼявилася у оновленій сукні Джанні Версаче, яку Елізабет Герлі носила в 1994 році, прикрасивши бюст камеліями. Тим часом Cardi B обрала сукню Chen Peng, пишна спідниця якої була прикрашена чорними камеліями, а Беніто Антоніо Мартінес Окасіо, він же Bad Bunny, відвідав Бал у нестандартному вбранні Jacquemus: сорочці та піджаку з накидкою з тафти, яка була вишита квітами, довжиною понад два фути.

Cardi B в сукні Chen Peng
Cardi B в сукні Chen Peng

Енн Гетевей в сукні Versace
Енн Гетевей в сукні Versace

Bad Bunny
Bad Bunny

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.