До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід наймоднішими жакетами осінь-зима 2022/2023

Жакет — позасезонний і базовий елемент гардероба, що має бути в кожної модниці. Блейзери однаково стильні в парі з джинсами й футболками, широкими штанами й водолазками, елегантними спідницями й блузами, романтичними сукнями та затишним трикотажем. Цієї осені дизайнери й далі освідчуються в коханні блейзерам, експериментують з новими відтінками та матеріалами, пропонують нові варіації культових силуетів — від жіночнішого прочитання стилю power-dressing до моделей з фігурними вирізами. Vogue.ua зібрав гід наймоднішими жакетами сезону осінь-зима 2022/2023.

Proenza Schouler
Cилуетні

Стиль power-dressing цього сезону набуває жіночнішого прочитання. Дизайнери пропонують вибирати блейзери приталеного крою, що акцентують на талії. Так, Sportmax показали строгий двобортний жакет у парі з прямою спідницею довжини міді, Prada продемонстрували жіночний чорний жакет, який стане базовим елементом у вашому осінньому гардеробі, а Christian Dior представили свій легендарний жакет The Bar, прикрашений картатим принтом.

Реклама
Sportmax
Christian Dior
Prada
Шкіряні

З настанням холодів шкіра стає одним з найпопулярніших матеріалів у колекціях дизайнерів. Цієї осені пропонуємо робити ставку на шкіряні жакети — від моделей мінімалістичного крою на кшталт 1990-х до елегантних блейзерів, натхнених стилем 1960-х. Наймодніші варіанти шукайте в колекціях Bottega Veneta, Tod's та Khaite.

Bottega Veneta
Tod's

Khaite
Розрізи

Фігурні вирізи вже не перший сезон поспіль прикрашають колекції брендів. Сукні зі звабливими вирізами, спідниці й штани з розрізами, топи, що максимально оголюють тіло, були головними фаворитами влітку. Нині бренди вирішили плавно продовжити цей спокусливий тренд в осінніх колекціях, зміщуючи фокус уваги на жакети. Так, Alexander McQueen показали приталений чорний блейзер з двома розрізами вздовж виробу, Helmut Lang зробили ставку на фігурні вирізи на талії, а Jacquemus освідчилися в любові асиметричному жакету.

Alexander McQueen
Helmut Lang
Jacquemus
Об’ємні плечі

Oversize силуети, як і раніше, залишаються гітом на модних подіумах, адже з ними так просто грати в багатошаровість. Цієї осені Acne Studios продемонстрували маскулінний жакет з мінімальною кількістю кишень, Dolce & Gabbana запропонували об’ємний блейзер зі спущеною лінією плечей і шовковими вилогами, що відсилають до смокінга, а Khaite показали універсальний варіант чоловічого крою, який можна поєднувати як з джинсами й водолазками, так і з елегантними спідницями або кокетливими сукнями.

Acne Studios
Dolce & Gabbana
Khaite
Твід

"Є речі, які ніколи не виходять з моди: джинси, біла сорочка й жакет Chanel", — говорив дизайнер Карл Лагерфельд. І він мав рацію. Твідовий жакет, який винайшла Коко Шанель ще у 1920 роках XX століття, ніколи не втрачав своєї актуальності. Нині цей елегантний блейзер є позачасовою основою жіночого гардероба, яка щосезону з’являється в колекціях дизайнерів. Цієї осені в колекції Chanel представлений чорний варіант з блискучим люрексовим плетінням, Versace показали чорно-білий жакет з візерунком "гусяча лапка", а Alessandra Rich продемонстрували однобортний блейзер у червоному відтінку.

Chanel
Versace
Alessandra Rich
Яскраві кольори

Яскраві флуоресцентні кольори заправляють балом цього сезону — від зелених відтінків до рожевої палітри. Але головним гітом прийдешньої осені став новий колір Valentino "Pink PP", що прикрасив майже всю колекцію П’єрпаоло Піччолі. Речі в цьому вірусному відтінку вже встигли придбати Зендая, Джиджі Гадід, Наомі Кемпбелл, Нікола Пельтц та багато інших зірок. Пропонуємо вам поповнити власний гардероб цим глибоким рожевим кольором, наприклад, за допомогою нового жакета. Якщо ж таки дівочий рожевий колір — історія не про вас, придивіться до зеленого блейзера Alexander McQueen або жовтого жакета Michael Kors Collection

Valentino
Alexander McQueen
Michael Kors Collection
Картаті

Картатий універсальний візерунок ніколи не вийде з моди, а отже картатий жакет — практична інвестиція у ваш гардероб. Цього сезону спробуйте приміряти вовняний двобортний жакет Miu Miu, блейзер чоловічого крою Gucci або складноскроєний варіант Rokh, який можна заправити в спідницю або штани, надихнувшись подіумним стилістичним прийомом.

Rokh
Miu Miu
Gucci

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.