До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід наймоднішими сукнями цього сезону

Весною природа оновлюється, а разом з нею — і жіночий гардероб. Теплі промені сонця надихають на пошуки модних силуетів, сміливих фасонів та яскравих кольорів. Цього сезону дизайнери пропонують переосмислити позачасові сукні за допомогою драпірування, елементів, натхнених стилем 1960-х та насичених відтінків. Vogue.ua зібрав найактуальніші сукні 2024 року, які обіцяють бути ключовими цього сезону.

Реклама

Чиста елегантність: напівпрозорі сукні

Прозорість не є чимось новим у світі моди. Проте колекції весна-літо 2024 акцентують на цій темі і повні напівпрозорих суконь із янгольським ефектом. Шари невагомого тюлю та органзи кремового та яєчного відтінків, які поєднуються між собою, доводять, що прозорі сукні залишаться в тренді надовго.

Сукні з драпіруванням

Натхнені класичними грецькими статуями, бренди Tory Burch і Loewe максимально розкривають красу драпірування і мікроскладок. Цього сезону дизайнери роблять ставку на сукні з елегантним драпіруванням, яке витончено прикрашає тіло, нагадуючи про античну естетику.

Сукні А-силуету

Хоча довжина максі дедалі частіше зʼявляється на подіумах та на вулицях модних столиць, мінісукні не пішли в небуття. Цього року дизайнери радять робити вибір у бік А-силуету. Короткі сукні з затягнутою талією та об'ємними спідницями, натхнені стилем 1960-х, дозволяють швидко створити неймовірно романтичний образ. Вони ідеально пасують для побачень і для неквапних весняних прогулянок. Це чудовий вибір для тих, хто прагне підкреслити жіночність та створити ретрообраз.

Розкішні білі сукні

Білий вже давно заявив про себе. Раніше у колекціях з'являлись здебільшого білі пальта та взуття. Проте саме у весняних сукнях цей позачасовий колір розкриває весь свій потенціал і досягає піка популярності. Дизайнери використовують білі тканини, щоб створити розкішні вечірні та коктейльні сукні.

Сукні-комбінації

Сукня-комбінація цього року оновлюється. Gucci, Coperni та Ulla Johnson трансформували звичний силует, додавши багато мережива. Завдяки цьому сукні-комбінації мають ще звабливіший вигляд. Для балансу радимо додати до мереживної сукні атласний блейзер або вишуканий кардиган.

Сміливі розрізи

Гучним трендом цього року стануть стримані сукні. Проте це зовсім не означає зникнення сміливих і ризикованих моделей — вони просто набудуть більш витонченого вигляду. Замість глибокого декольте дизайнери пропонують показати ноги за допомогою розрізів, що водночас стильно і вишукано.

Насичений червоний

Червоний колір був одним із головних трендів минулого року, та його популярність продовжиться і поточного сезону. Якщо взимку головними були червоні трикотажні речі, то навесні у топі — червоні сукні. Насичений бордо, винний чи вишневий — вибір тільки за вами.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.