До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід наймоднішим взуттям сезону весна-літо 2023

Місяць модних показів добіг кінця. На своїх шоу у Нью-Йорку, Мілані, Лондоні та Парижі бренди показали багато стильних речей, які вже встигли завоювати любов світу моди, та цього разу ми зупинимо свій погляд на взутті. Від знов актуальних Мері Джейн і клогів до незвичних підборів та мінімалізму з його повною відсутністю декоративних елементів – vogue.ua зібрав гід наймоднішим взуттям сезону весна-літо 2023.

Максіплатформи

Як довели шоу Fendi, Jonathan Simkhai та Proenza Schouler, епоха масивного взуття ще далека від свого завершення. Незалежно від того, чи то пласка форма, танкетка чи громіздкі блочні підбори, такий вишуканий силует підійде будь-якій естетиці: від бунтарської до стриманої елегантності.

Реклама
Fendi
Proenza Schouler
Jonathan Simkhai. Фото: IMAXtree
Клоги

Типове взуття на дерев'яній підошві з масивним підбором, закругленим носком та відкритою п'ятою, що по-різному називається в різних країнах, у новому сезоні було переосмислене та знову піднялося на пік популярності. Так, Dior доповнили свої клоги мініпідборами, а Etro та Ports 1961 зробили ставку на атласний фініш. У будь-якому разі це взуття може легко стати чудовим супутником у модних образах на кожен день.

Etro
Ports 1961
Dior
Мюлі в стилі 2000-х

Ностальгія за стилем Y2K не оминула і наступний модний сезон. Дизайнери продовжують створювати такі ретро-гіти, як-от мюлі з відкритим носком. Щодо моделі kitten heel варто звернутися до Michael Kors Collection, щодо високих підборів – до Carolina Herrera, а за стійкою версією, що найкраще пасуватиме для вечірніх прогулянок, – до Tod's.

Carolina Herrera. Фото: IMAXtree
Michael Kors Collection
Tod's
Незвичні форми

Незвичні геометричні форми у новому сезоні знайшли своє відображення у підборах. Попри свою "деформацію", таке взуття анітрохи не поступається комфортом своїм більш класичним версіям. Знайти улюблений варіант можна в колекціях Ferragamo, Bottega Veneta та Loewe, а римувати таке взуття варто з мідісукнями, подовженими легінсами та мініспідницями.

Bottega Veneta
Ferragamo
Loewe
Мері Джейн

Моделі Мері Джейн переживають свою нову хвилю популярності. У новому сезоні витончені туфлі зі стійкими підборами й ремінцями біля кісточок набули нового прочитання. Дизайнери вирішили скомбінувати разом дитячу інфантильність та головні модні коди нульових — у результаті є нові Мері Джейн постали з високими підборами. Зверніть особливу увагу на колекції Chanel, Prada та Coach.

Prada
Coach
Chanel
Мінімалізм

Шанувальниці мінімалізму у захваті від презентованих дизайнерами босоніжок, що будуть панувати наступного літа. Елегантні тонкі ремінці та повна відсутність декоративних елементів – головні характеристики цього трендового взуття. За таким варто звернутися до Khaite, Rejina Pyo та Altuzarra.

Altuzarra
Khaite. Фото: IMAXtree
Rejina Pyo
Рибальські сандалі

Рибальські сандалі, взуття на пласкому ходу з переплетеними товстими шкіряними ремінцями і пряжкою на кісточках, також отримали своє переосмислення в сезоні весна-літо 2023. Сама назва сандалій натякає на їхнє походження – подібну модель носили рибалки, позаяк вона добре фіксувалася на нозі, а завдяки дірочкам вода не затримувалась усередині. Окрім лаконічних нейтральних варіантів, у колекціях дизайнерів також з'явилися яскраві моделі, як у JW Anderson, і сандалі на невеликих підборах.

JW Anderson
Bottega Veneta
Erdem

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.