До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Еклектичний тренд: одягайтеся, наче ваш дідусь

2024 рік триває всього лише днів, а у нас вже є перший тренд, який визначить наступні місяці, — "еклектичний дідусь". Так його назвав Pinterest, описуючи один із прогнозів на 2024-й. "Еклектичний дідусь" — це барвистий трикотаж, твід, лофери, шорти з візерунками, комфортні кросівки, бейсболки та наручні годинники. Ключові слова, за якими визначається естетика: ретро, база, вінтаж.

Реклама

Вся суть тенденції полягає в тому, щоб одягатися, як хтось, хто вже прожив ціле життя, збираючи колекцію одягу та аксесуарів, які відображають його індивідуальність. "Еклектична дідусь" — це тренд, який спонукає до переосмислення особистого стилю. Головні речі цієї естетика — широкі штани, лофери, годинники, головні обори, витончені окуляри — мають звертатися до останніх десятиліть і мати позачасовий вигляд. Ця естетика пропагує одяг, який можна носити й у старості, тому що він зроблений на все життя, а не для одного трендового відео в тіктоку.

Причина, чому людям хочеться одягатися таким чином, полягає в тому, що вони придбали високоякісні товари на роки, а не дешевий одяг, призначений опинитися на сміттєзвалищі після кількох носінь. Як зазначила Аманда Малл в матеріалі The Atlantic, якість трикотажного одягу за останні роки значно знизилася: "Трикотаж раніше виготовлявся повністю з природних волокон, із шерсті овець, кіз, альпак та інших тварин. Іноді використовували рослинні волокна, як-от бавовну. Тепер переважна більшість пряжі, що використовується в трикотажному одязі масмаркету, змішується з певним типом пластику. Найчастіше це поліестер, поліамід або акрил". Зміна композиції трикотажу (серед іншого одягу), разом із поганими умовами для робітників фабрик, означає, що ці синтетичні светри не тільки мають гірший вигляд, а й прослужать менше, ніж тривало правління Ніксона.

Зниження якості одягу дещо ускладнює пошук ідеальних речей, які відповідали б тенденції "еклектичний дідусь". Але у медалі є зворотний бік. Світ досягає кризової точки в питаннях особистого стилю: всі надихаються на покупку одягу одними й тими самими кількома джерелами, у моді утворюється дефіцит особливості. І чого ми справді можемо повчитись у старших — не того, як створити нижчу за якістю копію їхнього одягу, а як виховувати особистий стиль і мати улюблені речі на все життя — щоб одного дня вони могли дійти до онуків.

За матеріалом vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.