До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Червоний — головний колір в колекціях осінь-зима 2023/2024

Червоний — найпопулярніший колір у світі моді. На думку одразу спадають підошви Christian Louboutin чи фірмовий відтінок у колекціях Valentino. Стилісти та дизайнери добре знають його силу: червоний привертає увагу і захоплює уяву своїм ефектним виглядом. Художники-фовісти з драматичною сміливістю використовували червоний у своїх творах, а 1986 року Кріс де Бург співав про загадкову Леді в червоному. Дизайнер Валентіно Гаравані був зачарований жінкою, одягненою в червоне. "Вона здавалася мені унікальною, ізольованою у своїй пишноті", — колись сказав він.

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Реклама

Червоного ніколи не бракувало в моді. Навіть у сиву давнину королі та імператори носили цей яскравий колір, щоб виділитися з народу. Тут є й економічний резон: червоний барвник дорогий у виробництві, тому він став знаком аристократів і королівських сімей. У нових колекціях осінь-зима 2023/2024 червоний став головним кольором — від total-red образів до яскравих вкраплень аксесуарів та взуття.

Ferragamo
Ferragamo

Червоний буквально заполонив не тільки колекції осінньо-зимового сезону, а й тікток: там у тренді середземноморська естетика Tomato Girl. Інфлюєнсери змішали колір сангрії з традиційним мереживом. Тож пропонуємо цього сезону забути на деякий час про "тиху розкіш" і тренд на barbiecore і почати вибирати червоні відтінки — від червоногарячого до насиченого бордо. Подивитися, як носити цей колір, можна в дебютній колекції Максиміліана Девіса для Ferragamo, де червоний представлений у хутряних пальтах та брючних костюмах.

Blumarine
Blumarine

David Koma
David Koma

Bottega Veneta
Bottega Veneta

На міланському Тижні моди у лютому 2023 року багато брендів показали в своїх колекціях цей пристрасний відтінок, створивши total-red образи, які хочеться повторювати. Рубінові чоботи поєднувались з королівськими пальтами, мінісукні — з босоніжками, а спідниці — із сорочками. У Bottega Veneta ми бачили трикотажну сукню з V-подібним вирізом та довгий чоловічий светр, який закриває сорочку та краватку, перетворюючись на витончену туніку. Найбільш чуттєвий образ зʼявився в колекції Dolce&Gabbana: його на подіумі показала Ешлі Грем.

Dolce & Gabbana
Dolce & Gabbana

Ferragamo
Ferragamo

Dilara Findikoglu вибрали плавність і прозорість; чуттєва елегантність пронизує спідниці з розрізами, топи з тюлю та довгі вечірні сукні бренду. Вогненно-червоні образи ми бачили також в колекції Blumarine — це спокусливі довгі сукні з круглими вирізами та глибокими розрізами. Аксесуари також були виконані у червоному кольорі, наприклад, чоботи на тонкій танкетці. Девід Кома, який вміло працює з геометрію, для сезону осінь-зима 2023/2024 вибрав чуттєві квіти антуріума: маленькі 3D-бутони створювали червону сукню-кольчугу. Тартан і червоний оксамит devoré прикрасили колекцію Альберти Ферретті, а Calcaterra пофарбували свої геометричні вбрання в цегляний колір. Поки ми чекаємо на нові колекції, які вже у вересні презентують бренди, давайте також повернемося до осінньо-зимових шоу Ermanno Scervino і Bally, які були зосереджені на верхньому хутряному одязі і шкіряних плащах з принтом пітона.

Bally
Bally

Alberta Ferretti
Alberta Ferretti

Ermanno Scervino
Ermanno Scervino

Vogue.ua зібрав 10 найкращих речей у червоному кольорі.

<b>JACQUEMUS</b>

За матеріалами vogue.it

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.