До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чорні мінісукні, які ніколи не вийдуть з моди

Маленька чорна сукня — класичний елемент жіночого гардероба. Така сукня має низку переваг: вона надає стрункішого вигляду, пасує до всіх типів фігури, легко вписується як у денний, так і вечірній дрес-код, а також дає змогу експериментувати з аксесуарами й прикрасами. Елегантний винахід Коко Шанель тепер є обов’язковим елементом модного гардероба, який люблять дівчата різного віку. Vogue.ua зазирнув до колекцій дизайнерів осінь-зима 2021/2022 і склав добірку чорних мінісуконь, які ніколи не вийдуть з моди.

Tom Ford
Твід

Елегантні твідові сукні завдячують своєю актуальністю так само Габрієль Шанель, яка ще в 1950-х популяризувала цей матеріал. Попри те, що минуло вже багато років, сукні з твіду як і раніше з’являються в колекціях дизайнерів, перейшовши в категорію позачасової класики. У сучасному світі консервативність твідових суконь зійшла нанівець і тепер дизайнери роблять ставку на довжину міні. Зокрема, у колекції Віржині Віар маленька чорна сукня представлена у твідовому виготовленні на тонких бретельках, а Джамбаттіста Валлі запропонував виріб приталеного крою, з довгими рукавами й білим коміром.

Реклама
Giambattista Valli
Chanel
А-силует

Якщо ви хочете придбати базову чорну сукню, що розмиває межі між денним і вечірнім дрес-кодом, вам потрібна модель А-силуету, яку так любили модниці в 1960-х. Завдяки стриманому крою, злегка грайливій спідниці та привабливій довжині міні сукню-трапецію можна вдягати і в будень, і на свято. Цієї зими в колекції Carolina Herrera ви побачите чорне міні з відкладним коміром і на ґудзиках у формі сердець, а у Versace знайдете лаконічну чорну сукню з крепу, яку можна обіграти за допомогою яскравого взуття або шовкової хустки.

Carolina Herrera
Versace
Лелітки

Починається сезон передноворічних вечірок, на яких зазвичай панує блискучий дрес-код. Щоб бути у всеозброєнні перед майбутніми заходами, пропонуємо зробити ставку на сяйливу коротку чорну сукню. Не переживайте, вона не вийде з моди, принаймні зможете носити її щороку в грудні або на будь-якому заході, де побачите в запрошенні слово "sparkling". David Koma цієї зими пропонує вдягатися в чорне міні з фігурним вирізом на грудях і принадними воланами на рукавах і подолі вбрання, а Giambattista Valli радять поєднувати коротку чорну сукню з базовою водолазкою.

David Koma
Giambattista Valli
Сукня-жакет

Сукня-жакет — ідеальний вибір для новорічної вечірки й офісного гардероба. Удень ви можете носити подовжений блейзер зі штанами або спідницею, а ввечері зняти нижню частину вбрання й залишитися тільки в сміливій сукні-жакеті. Комбінувати коротку сукню найкраще з високими чоботами або ошатними туфлями. Приклади образів з практичною сукнею-жакетом ви знайдете в колекціях Dolce & Gabbana і Michael Kors Collection.

Dolce & Gabbana
Michael Kors Collection
Романтичні

Шлярки, грайливі волани й милі банти — головні відмітні ознаки романтичних мінісуконь. У цьому сезоні осінь-зима 2021/2022 радимо звернути увагу на ультракоротку сукню Valentino або вбрання з V-подібним викотом Giambattista Valli, прикрашене блискучим чорним бантом. Найцікавіший вигляд романтичні сукні мають у дуеті з грубими черевиками або чоботами на платформі, які повернулися до списків головних трендів зими.

Valentino
Giambattista Valli
Білизняний стиль

Будуарна естетика може виявлятися не лише в елегантних сукнях-комбінаціях, а й у принадних коротких сукнях із шовку, шифону та крепу. Албанська дизайнерка Ненсі Доджака, яка здобула цього року престижну премію LVMH, пропонує свіжий погляд на класичну маленьку чорну сукню. У колекціях бренду ви не знайдете сукні на щодень, зате побачите вбрання з виразним сексуальним підтекстом. Такі зірки, як Белла Гадід, Ріанна й Дуа Ліпа, були зачаровані чорними міні дизайнерки. Пропонуємо й вам придивитися до них.

No.21
Nensi Dojaka

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.