До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чим модній індустрії запам’ятається 2022 рік

2022-й був настільки швидкоплинним у зміні подій та естетик, що здавалося, ніби в тренді — все й одразу. Цьогоріч у моді сталася низка прецедентів, що привернула до себе чимало уваги. Деякі події спричинили чимало обговорень, бо були занадто абсурдними, несподіваними чи гарними, або тому, що вони якимось чином змусили нас переглянути усталений лад і засумніватися щодо понять "смак" і "стиль". Можливо, саме тому 2023 рік стане роздоріжжям на шляху кожного з нас до особистого стилю, адже як інакше реагувати на таку низку мікротенденцій і вірусних модних моментів, окрім як вирішити, що подобається й пасує саме вам.

Топ Prada

Міучча Прада та РафСімонс у 2022 році змусили індустрію моди переосмислити концепцію розкоші, коли представили просту білу безрукавку з трикутним логотипом. Майка Prada швидко стала статусним предметом, зокрема через свою ціну. І в такий спосіб спричинилася до роздумів про те, що взагалі означає слово "статус".

Реклама

Джинси Bottega Veneta

Матьє Блазі назвав джинси й фланелеву сорочку у своїй колекції весна-літо 2023 "збоченою банальністю". Весняна колекція BottegaVeneta — неймовірно розкішна завдяки винятковій майстерності та якості — містила предмети оптичної ілюзії, які на перший погляд справляли враження чогось буденного, але насправді були надзвичайними, втілюючи уявлення про те, що насправді означає шик. Додайте до цього ідею, що речі часто не схожі на те, чим вони здаються, — тримайте очі та розум відкритими.

Хаотичні вбрання в серіалі "Білий лотос"

Цьогоріч Інтернет божеволіє через серіал "Білий лотос" — уїдливу сатиру на багатих людей у відпустці та привілеї їхнього життя. Костюми в шоу точно віддзеркалюють одяг, який багаті люди купують для італійської відпустки. Однак одна з героїнь, помічниця Тані Порша, розлютила користувачів мережі своїми хаотичними вбраннями. Навряд чи можна було розробити кращий візуальний стиль для людини, яка не впевнена в собі.

Перевтілення Енн Гетевей

Цього року ЕннГетевей привернула увагу всіх ненависників надто вбивчими образами. Від її технічного пальта ChristopherJohnRogers до старого шкільного голлівудського гламуру на Каннському кінофестивалі й убрань у стилі її героїні з фільму "Диявол носить Prada".

Barbiecore

Колір PPPink від Valentino, що дебютував у колекції осінь-зима 2022/2023, частково став причиною популярності тренду Barbiecore. Але також, за даними Lyst, після перших фотографій Марго Роббі й Раяна Ґослінґа у фільмі про Барбі, який зняла ҐретаҐервіг, кількість пошуків рожевого кольору зросла на 415 відсотків. Що ж, Барбі завжди була іконою стилю й цьогоріч укотре підтвердила свій статус.

Материнський стиль Ріанни

Ріанна показала, що одяг під час вагітності теж може бути сексуальним, чуттєвим і приголомшливим, і що жінкам жодним чином не треба себе обмежувати. Починаючи від свого першого образу з округленим животом у розстебнутому пуховику Chanel і джинсах з низькою посадкою до прозорої чорної сукні, яку вона вдягла на показ Dior осінь-зима 2022/2023, — Ріанна знає, як справити враження.

Сумка-голуб JW Anderson

Надрукована на 3D-принтері сумка-голуб JWAndersonPigeon має такий реалістичний вигляд, що навіть дещо лякає. Не дивно, що цей аксесуар став вірусним і навіть з’явиться в серіалі "І просто так…" як нова сумочка Керрі Бредшоу. Це настільки дивний та незвичний аксесуар, що змушує багатьох сумніватися у власному смаку.

Співпраця ЛоуРоуча та Ліндсі Логан

Завдяки вказівкам стиліста й самозваного "архітектора іміджу" ЛоуРоуча цьогорічні вбрання Ліндсі Логан були чіткими, привабливими та дуже стильними. Ми стали свідками початку нової модної епохи Ліндсі.

Повітряні кулі Loewe

Сюрреалізм Джонатана Андерсона — це відповідь на дивні часи, в яких ми живемо. Саме тому в колекції Loewe з’явилися "смажені яйця" на підборах і сукнях, а також квіти антуріума. Але особливо переконливими були повітряні кулі, які Андерсон використав для декору різноманітних предметів. Як сказав дизайнер Сари Мавер з VogueRunway: "Повітряна куля створює напругу. Вона лопне. Це не триватиме вічно".

Сукня Coperni

Безумовно, одним з найепічніших модних моментів був показ Coperni, на якому ефектно розпилювали сукню на Беллу Гадід під час Паризького тижня моди. Видання WWD оцінило, що медіавплив цього трюку коштує близько 26,3 мільйона доларів США. Цей перформанс вкотре показав, як мода перетинається з культурою на всіх рівнях.

Ковбойські чоботи

Звинувачуйте мовчазних ковбоїв з "Єллоустоуну" чи Емілі Ратаковскі щоразу, коли вона виходить за межі свого дому, але ковбойські чоботи цьогоріч опинилися на піку популярності.

Кадр з серіалу
Кадр з серіалу "Єллоустоун"

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.