До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 головних трендів сезону весна-літо 2021

Сезон показів весна-літо 2021 точно ввійде в історію, адже він став першим у постковідному світі й розтягнувся майже на пів року. Частина брендів показала нові колекції відповідно до традиційного розкладу, частина вирішила відтермінувати заходи або експериментували з форматом презентацій. Нарешті можна підбити підсумки й точно сказати, що ж ми носитимемо прийдешньої весни.

Ефект доміно

Минулий рік показав усьому світу, що однозначних відповідей не буває навіть на прості запитання, але модні дизайнери, навпаки, у сезоні весна-літо 2021 знайшли свою правду в поєднанні контрастного чорного й білого. Тільки чисті й чесні кольори, без гри відтінків. Кому близький такий підхід, радимо звернути увагу на останні колекції Dolce & Gabbana, GUDU, Gabriela Hearst, Loewe.

Реклама
Loewe
GUDU
Dolce & Gabbana
Напоказ

Бралети, які повернулися на модні подіуми, натякають, що на нас чекає гаряча весна, а ось готувати фігуру до цього модного тренду починати потрібно вже тепер. Не встояли перед бралетами цього сезону найрізноманітніші бренди, включно з Versace, Dior, No.21.

No.21
Etro
Isabel Marant
Трохи романтики

Не встояли дизайнери й перед романтикою в колекціях сезону весна-літо 2021. Багато хто з них пропонує наступного літа залучити до власного гардероба ніжну сукню до підлоги, бажано невагому й легку. Наші улюблені варіанти — Michael Kors Collection, Valentino, Alberta Ferretti та J'Amemme.

Alberta Ferretti
Erdem
Michael Kors Collection
Ширше крок

Широкі штани, які приховують наші ідеальні ноги, але мають такий ефектний вигляд у русі, повернулися в сезоні весна-літо 2021 у найрізноманітнішому прочитанні. Мінімалісти точно знайдуть ідеальну пару у The Row, Ніколя Жеск’єр з Louis Vuitton робить ставку на екстраоб’єм, Том Форд згадує про сексуальні нульові й низьку посадку, а Max Mara знову пропонують ідеальну уніформу для офісних буднів.

The Row
Tom Ford
Max Mara
Королівська гостина

Колекції сезону весна-літо 2021 створювалися здебільшого під час локдауну й ознаменувалися бажанням багатьох утекти від проблем реального світу. У колекціях цей ескапізм виявився появою королівських кейпів, у яких так і хочеться уявити себе десь у далекому замку, а не в замкненій квартирі. Найкраще тему накидок обіграли в колекціях Prada, Emilia Wickstead, Simone Rocha.

Simone Rocha
Emilia Wickstead
Prada
Диско-куля

Поки одні дизайнери хотіли втекти, інші мріяли про вечірки й танці до ранку, а яке свято без правильної дози леліток і блиску? Якщо вам теж хочеться 2021 рік провести разюче, то варто звернути увагу на колекції Saint Laurent, Celine і Chanel.

Chanel

Saint Laurent
Proenza Schouler
Мистецтво вирізання

У разі побіжного погляду на колекції весна-літо 2021 може видатися, що дизайнери надто захопилися вирізанням, але так воно і є. Глибокі прорізи в зоні діафрагми, бічні вирізи й просто хаотичні дірки траплялися в колекціях різних брендів — від Prada до Gabriela Hearst.

Fendi
Prada
Gabriela Hearst
Окреслити талію

Схоже, дизайнери втомилися бачити нас у безрозмірних худі й еластичному трикотажі весь минулий рік. У нових весняно-літніх колекціях вони масово повернулися до корсетів. Вийшов цей камбек досить ефектним — вікторіанські мотиви в Alexander McQueen, поєднання зі спортом у David Koma й повернення піратської естетики в Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood.

Alexander McQueen
David Koma
Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood
Лінійний рух

Складно вигадати динамічніший за смужки принт. У колекціях сезону весна-літо 2021 дизайнери виявили максимум креативу й представили смугастий малюнок на будь-який смак. Нам сподобалося, як він опрацьований у колекціях Bottega Veneta, Christian Dior і Louis Vuitton.

Louis Vuitton
Christian Dior
Bottega Veneta

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.